Trei dintre liderii disidentei liberale - Theodor Stolojan, Mona Musca si Valeriu Stoica au lansat, ieri, un apel la unitate in PNL, de sub umbrela caruia au atacat dur actuala conducere a partidului.

Demersul de ieri precede o actiune mai ampla pe care cei trei intentioneaza sa o lanseze in septembrie, sub forma unei platforme alternative, care sa-i reuneasca pe toti liberalii nemultumiti de politica grupului din jurul premierului Calin Popescu Tariceanu si, in cele din urma, sa obtina schimbarea acestuia din fruntea partidului. Membrii PNL i-au pus premierului eticheta de "baiat de cartier" si au sugerat ca acesta face jocurile omului de afaceri Dinu Patriciu.

Stolojan, Musca si Stoica au cerut conducerii centrale a formatiunii ca, pana in prima saptamana a lunii septembrie, sa se pronunte asupra unor propuneri care au in vedere, printre altele, respectarea promisiunilor facute in campanie si corelarea agendei partidului cu cea a electoratului, nu cu prioritatile "unor grupuri avand interese contrare interesului public". Elaborarea unei strategii care sa stopeze caderea din sondajele de opinie, incetarea ostilitatilor din interior si anularea sanctiunilor si avertismentelor aplicate disidentilor, introducerea de alegeri libere care sa elimine posibilitatea controlului din afara si din interior, de catre aceleasi grupuri de interese - au fost alte solicitari formulate de cei trei liberali catre actuala conducere a formatiunii.

Valeriu Stoica a fost cel care l-a criticat aspru pe premierul pentru prestatia din ultima perioada, sarind si in apararea deputatului Cristian Boureanu, pe care Tariceanu l-a numit recent "baiatul cu mucii-n freza". "Am asistat cu tristete la folosirea unui limbaj suburban, ceea ce a dovedit ca sub spoiala unui baiat de salon se ascunde performanta lingvistica a unui baiat de cartier", a aratat Stoica. El a mai punctat "suspendarea democratiei" din partid, lipsa de competenta in ceea ce priveste politica externa a lui Tariceanu si lipsa de onestitate a acestuia, atunci cand premierul a renuntat sa demisioneze si sa declanseze anticipatele. Fostul presedinte al PNL a mai vorbit despre "experimentul Tariceanu-Patriciu-Olteanu", care risca sa duca la decredibilizarea partidului.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.