Pregatirea pentru alegerea primarului Capitalei a gasit PSD fara un candidat de calibru. Sorin Oprescu a lasat ieri sa se inteleaga ca nu va candida.

"Nu mai vreau sa acumulez o serie de rezultate negative. Decizia de a candida este, in intregime, a mea si-mi apartine. Sociologic, urmeaza 6-10 luni de zile de aliniere a electoratului in spatele invingatorului. Asta nu inseamna ca, din portofoliul larg de colegi ai mei, nu exista oameni mai tineri si mai pregatiti decit mine", a spus ieri Oprescu. Simbata, si Ion Iliescu a aratat ca stie de refuzul lui Oprescu de a mai candida, a treia oara, pentru PSD, la Primaria Capitalei: "Eu as fi multumit sa gasim pe altcineva, ca sa-l scoatem pe Oprescu din surpriza de a mai avea un esec". Iliescu a recunoscut ca "valul electoral este favorabil actualei Puteri". Potrivit informatiilor de pe scena politica, in sondajul comandat de Alianta D.A. pe Bucuresti, PSD are 15,5% iar PNL-PD, 68%. PSD Bucuresti este pregatit sa-l lanseze in cursa pe Vlad Dumitrescu, fost consilier al sefului organizatiei din Capitala, Dan Ioan Popescu, pe cind acesta era ministru al Economiei.

Confruntarile dintre Ion Iliescu si Adrian Nastase pentru putere in PSD pot crea surprize. Gruparea Nastase se gindeste sa-l propuna pe Victor Ponta candidat la Primaria Capitalei, pentru a-l pedepsi pentru ceea ce apropiatii fostului premier considera "tradarea lui Ponta".

Ponta l-a criticat public pe Nastase pentru esecul electoral si pentru vinatoarea de mistreti. "Eu nu sint membru al organizatiei din Bucuresti si mi-am anuntat simbata intentia de a candida la functia de secretar general al PSD", a respins ieri Ponta o eventuala nominalizare a sa.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.