Pentru ca deputatii si senatorii au uitat sa le declare la sfarsit de mandat

Un sfert dintre parlamentari nu si-au depus declaratiile de avere la sfarsit de mandat sau au facut acest lucru dupa ce a expirat termenul legal, se arata intr-un studiu al Institutului pentru Politici Publice. In aceasta situatie se afla cinci senatori si 123 de deputati din toate grupurile parlamentare, cu exceptia UDMR. Conform IPP, 89 de parlamentari nu si-au depus deloc declaratiile de avere la finalul mandatului, iar 39 au facut acest lucru abia la sfarsitul lunii ianuarie sau inceputul lunii februarie. Cei mai multi dintre "uituci" vin de la PSD (58) si PRM (35). Printre cei care nu s-au conformat prevederilor legale se afla Alin Albu si Anca Boagiu de la PD, Crin Antonescu sI Nini Sapunaru de la PNL, Ion Dolanescu, Irina Loghin, Corneliu Ciontu si Dumitru Puzdrea de la PRM, Simona Marinescu, Viorel Hrebenciuc, Ionel Olteanu, Ioan Mircea Pascu, Luca Stefanoiu si Alexandru Sassu de la PSD.

"Dat fiind ca neactualizarea declaratiilor de avere in termen de 15 zile de la incetarea activitatii conduce la declansarea din oficiu a procedurii de control, IPP va sesiza astazi aceasta situatie Comisiei speciale de control al averilor inaltilor demnitari, care functioneaza pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si care va trebui sa declanseze din oficiu procedura de control, asa cum prevede Legea anticoruptie nr.161/2003", precizeaza Institutul pentru Politici Publice.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.