Chiar daca Adrian Nastase, dezamagit de Victor Ponta, si-a luat mina de pe TSD, aceasta si-a gasit un alt protector: Ion Iliescu. Simbata, Nastase a primit de la cuplul Iliescu-Ponta o lectie de moralitate si eficienta politica.

Mesajul lui Ion Iliescu catre organizatia de tineret a PSD condusa de Victor Ponta a fost simplu si pe intelesul tuturor: "Mai potoliti-va cu cererea de functii in conducerea partidului". Aceasta atitudine denota "arivism politic", le-ar fi spus Iliescu tinerilor social-democrati potrivit unor surse care au participat la sedinta TSD. Iliescu s-a referit la proiectul sefului TSD, Victor Ponta, in viziunea caruia presedintele organizatiei de tineret ar trebui sa ocupe automat o functie de vicepresedinte in PSD.

De altfel, Iliescu a recunoscut public ca Victor Ponta este unul din cei la care se referea atunci cind ii reprosa lui Adrian Nastase ca "oamenii adusi de aiurea, fara nici o experienta, au fost cocotati in fruntea PSD". "Intimplator, Ponta este un baiat destept, care se bucura de sustinerea tinerilor", si-a nuantat Iliescu mesajul.

Nastase, condamnat in contumacie

Fara sa-i rosteasca numele, Ponta si Iliescu l-au criticat pe Nastase pentru felul in care a transformat partidul in ultimii patru ani. Un Birou Executiv de peste 160 de oameni si 20 de vicepresedinti reprezinta "o structura stufoasa, care nu a slujit la nimic, ci a impiedicat comunicarea intre centru si organizatiile judetene", considera Iliescu. La rindul sau, Ponta si-a exprimat speranta ca la acest congres, delegatiile vor fi compuse "din persoane cu adevarat reprezentative si nu din prieteni ai unor anumiti lideri, asa cum s-a intimplat pina acum". La sedinta Biroului Executiv central al TSD, intr-un document dezbatut simbata in prezenta lui Ion Iliescu si in absenta lui Adrian Nastase, s-a conturat ideea ca "PSD, cu orice sacrificiu, trebuie sa-si schimbe imaginea de partid care-si protejeaza coruptii", trecindu-i in pozitii secundare pe cei care ii afecteaza imaginea. Esecul electoral a fost cauzat in principal de imaginea de "partid al coruptilor", de structurile interne "stufoase si nefunctionale", "menite sa justifice si sa faciliteze luarea celor mai importante decizii de catre grupuri restrinse", se arata in documentul dezbatut de TSD.

Ponta, ca si Mitrea, nu crede in tandemuri

"Eu agreez ideea pe care am si trecut-o in document: presedinte, vicepresedinti, secretar general", a spus Ponta referitor la proiectatul tandem presedinte-presedinte executiv. Acesta a motivat ca functia de presedinte executiv nu exista in Statutul actual al partidului, ca nu exista la nici un partid social-democrat si ca infiintarea ei a adus mai multe dezavantaje decit avantaje, mai ales in teritoriu, "unde s-au format doua poluri de putere".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.