Fostul presedinte ataca Palatul Cotroceni si prin flancul doi

Emil Constantinescu faulteaza din nou Presedintia. Insa de aceasta data nu a mai lovit la varf, ci a preferat sa-l atinga pe Traian Basescu prin ricoseu. Astfel, fostul sef al statului a declarat ca Theodor Stolojan este "continuatorul stangii de tip ceausist". Asadar, Emil Constantinescu nu se dezminte si revine cu acuzatii dure la adresa locatarilor de la Cotroceni. Dupa ce a repetat in nenumarate ocazii ca Basescu a fost colaborator al Securitatii, Constantinescu a trecut acum pe alt front, lovind in cel mai liberal dintre fidelii actualului presedinte.

Fostul presedinte Emil Constantinescu a apreciat, miercuri seara, la o dezbatere, ca Theodor Stolojan este "cel mai antiliberal reprezentant al dreptei", fiind de fapt "continuatorul stangii de tip ceausist", datorita caruia dreapta a ajuns la putere "printr-o frauda morala de proportie". "Stolojan este cel mai antiliberal reprezentant al dreptei, el fiind de fapt continuatorul stangii de tip ceausist. Datorita lui, dreapta a ajuns la putere printr-o frauda morala de proportie", a afirmat Constantinescu, la dezbaterea "Stanga si dreapta", organizata de Fundatia Nationala pentru Stiinta si Arta, transmite Mediafax.

Stolojan si valuta

Atacul lui Constantinescu la adresa actualului consilier prezidential Theodor Stolojan a fost foarte dur. "Domnul Stolojan nu are nici o legatura cu dreapta liberala. Este omul care s-a ocupat de strangerea valutei, dupa care a fost prim-ministrul cel mai antiliberal, care a confiscat valuta in numele populismului", a apreciat fostul sef al statului. De altfel, nu sunt noi acuzatiile la adresa lui Stolojan.

El a intrat periodic in lumina reflectoarelor. Una dintre cele mai recente lovituri pe care le-a suferit imaginea consilierului au fost cele din timpul dezbaterilor pe marginea Legii lustratiei. I s-a atras atentia ca Legea Ticu ar putea sa il atinga datorita functiei pe care acesta a detinut-o pe vremea comunismului - director adjunct al Directiei valutare din Ministerul de Finante. Raspunsul consilierului a venit hotarat. Stolojan a declarat ca se va adresa Justitiei daca actuala forma a Legii lustratiei va fi pastrata. El a infirmat faptul ca ar fi gestionat fonduri ce proveneau din "actiuni politice murdare", desi a recunoscut ca exista voci care il acuza pentru astfel de activitati.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.