"Este vorba inclusiv despre structura Parlamentului, capitolul de integrare europeana si recunoasterea deciziilor pe care Bruxelles-ul le are asupra legislatiei romanesti, atributiile presedintelui sau Curtea de Conturi. In ceea ce priveste structura Parlamentului, daca se merge pe unicameralism, lucrurile vor evolua intr-o anumita directie, dar daca ramane pe bicameralism trebuie departajate mult mai bine atributiile celor doua Camere. Va trebui sa gandim si o modalitate diferita de alegere a celor doua Camere, dupa modelul francez sau german", a spus Emil Boc.
El sustine si introducerea regiunilor ca forma administrativ-teritoriala, pentru ca Romania sa poata accesa mai usor fondurile europene. "Ca sa putem aplica principiul subsidiaritatii, este nevoie de articolul 3 din legea fundamentala, care spune ca au personalitate juridica numai comunele, orasele si judetele. Regiunea nu este acum entitate juridica. In UE, astfel de regiuni sunt motorul atragerii de fonduri si al dezvoltarii lor. Romania trebuie sa faca acest pas daca doreste sa fie parte a UE", a explicat Emil Boc.

In opinia acestuia, regiunile ar putea fi organizate dupa argumentul istoric, combinat cu potentialul regional si tinand cont de politica generala de dezvoltare a Romaniei.