Dorinta capului PSD de a-l lua ideolog la partid pe Anthony Giddens, parintele spiritual al stingii postmoderne, stirneste mici nemultumiri la virf.

Strategul Vasile Dancu manifesta scepticism fata de transferul-bomba din strainatate si nu pare deloc incintat de o eventuala aparitie a lui Giddens in peisaj: "Nu stiu ce oferta i s-ar putea face lui Giddens, considerat cel mai mare sociolog al contemporaneitatii. El nu e consultant politic si nu vad ce ar putea sa faca in realitatea noastra haotica. In plus, nu cred ca stie cineva mai bine ca noi cum sa adaptam cea de-a treia cale la realitatile romanesti", spune senatorul. Dancu are insa grija sa precizeze ca mentorul lui Blair sprijina si acum cauza pesedista, prin training-uri cu juniorii de perspectiva ai partidului.

"Guru" vine si nu prea

Inventator al conceptului "a treia cale" pe care premierul l-a adoptat ca linie politica, sociologul britanic este curtat de Mircea Geoana prin intermediul Anei Birchall, secretar executiv PSD. Birchall este membra a unei organizatii a creierelor social-democrate de rit nou, numita "Policy Network", printre ai carei fondatori se numara si Giddens.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.