Traian Basescu a folosit o noua ocazie de a critica activitatea guvernului odata cu depunerea juramantului la Cotroceni de catre noul vicepremier, Bogdan Pascu. Seful statului i-a cerut noului ministru sa dinamizeze activitatea unui Executiv "care mai are nevoie de dinamizare".

Pascu a fost incurajat sa-si foloseasca tineretea pentru a impune un ritm sustinut al reformarii structurilor guvernamentale. "Poate veti reusi sa va convingeti colegii de cabinet ca nu mai poate fi amanata", a spus Basescu.

Acesta a afirmat ca "administratia centrala nu se intalneste cu administratia locala" din cauza amanarii restructurarii primeia si i-a cerut lui Pascu sa respecte programul de guvernare asumat la preluarea puterii. Nerespectarea programului de guvernare a fost un alt repros adus de presedinte guvernului Tariceanu.

"Sper ca va renunta sa afiseze teme neesentiale. Este deja mult prea multa vorba pe langa programul de guvernare", a adaugat presedintele. O parte din cei vizati au fost prezenti la ceremonia de ieri, inclusiv primul ministru. Alaturi de el au fost ministrii Nicolaescu, Flutur, Hardau, Barbu, Ungureanu, Iorgulescu. Dupa depunerea juramantului de catre Pascu si discursul sau, a urmat felicitarea noului ministru la o cupa de sampanie, moment de destindere in care Basescu si Tariceanu au ciocnit impreuna paharele.

Primul ministru era foarte zambitor in pofida faptului ca tocmai fusese din nou admonestat de seful statului. Din delegatia PC prezenta la ceremonie a lipsit chiar presedintele partidului, Dan Voiculescu, cel care trebuia sa fie vicepremier, dar nominalizarea i-a fost blocata de decizia CNSAS in privinta colaborarii sale cu Securitatea. Cum relatiile dintre Voiculescu si Basescu sunt incordate, nu surprinde satisfactia presedintelui fata de inlocuirea sa cu mai tanarul Pascu.

Totusi, acesta i-a facut elogiul sefului sau de partid afirmand ca isi datoreaza ascensiunea politica programului initiat de Voiculescu, "Ofensiva tinerilor", care a propulsat tineri in functii de conducere. Astfel PC a avut cel mai tanar europarlamentar, cel mai tanar lider de grup, ministru si, acum, vicepremier. "Voi aduce cu mine si alti tineri care pot face o treaba buna pentru Romania", a mai spus Pascu. Acesta a fost nominalizat pe 25 iunie, de catre Consiliul National al PC, drept inlocuitor al lui George Copos pentru functia de ministru de stat pentru Mediul de Afaceri si Intreprinderile Mici si Mijlocii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.