Reprezentanti ai "Lockheed Martin" au vizitat saptamana trecuta uzina bucuresteana Romaero. Cu ajutorul ex-premierului Nastase, isi vor rotunji buzunarele cu inca 55 de milioane dolari. Romaero SA, centru regional pentru repararea si modernizarea aeronavelor Hercules C130, a preluat afacerea. S-a furat contractul de la TAROM si s-a dat unei firme falimentare. Din cinci aeronave C130, achizitionate de Fortele Aeriene Romane pe bani grei, numai una sau doua sunt functionale. Cinci milioane si jumatate de dolari costa numai documentatia tehnica. Alte 12 milioane de dolari costa un avion pe care nu l-a vazut nimeni. Guvernul Tariceanu a dat liber la verificarile contractelor din bani publici. Ar face bine sa arunce o privire si pe contractul Hercules C130.

Pe 2 aprilie 2003, Guvernul Nastase desemneaza Societatea Comerciala Romaero SA ca Centru National de Service pentru intretinerea si repararea aeronavelor Hercules C130. De fapt, muta cu de la sine putere, fara nici o licitatie, afacerea "Hercules", din curtea TAROM catre o firma aflata la acea data in administrare speciala. Potrivit unor surse, in contrapartida pentru "donatia" facuta de Romaero PSD: sediul central din Baneasa. Compania TAROM SA era condusa la vremea aceea de Rodica Odobescu, cumnata ex-premierului. A facut o sesizare la Oficiul Concurentei, asa, de ochii lumii. Nu putea deranja afacerea de familie. Oficiul Concurentei s-a dat de-o parte si a raspuns ca nu se baga in contracte militare. Romaero SA terminase anul 2003 cu vreo 160 de miliarde de lei pierderi. Numai o minune o mai putea salva din faliment.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.