Deputatul PSD Victor Ponta a declarat ca Emil Boc a recurs la presiuni politice pentru ca primarul pedist din Ramnicu Valcea, Mircia Gutau, acuzat de luare de mita, sa fie cercetat in libertate de catre DNA. Ponta sustine ca sambata a fost intarziata deliberat luarea unei decizii de catre justitie in privinta primarului astfel incat viceprimarul din localitate, implicat si el in acest caz, sa-si asume singur responsabilitatea.

"PD in special a facut presiuni politice pentru ca primarul de Valcea sa ramana in libertate, si din cate am aflat eu, chiar si presedintele PD, Emil Boc, ar fi intervenit in sensul acesta", a spus deputatul social-democrat.

Acesta nu s-a sfiit sa acuze faptul ca Alianta PNL-PD s-a apucat sa stranga bani pentru viitoarea campanie electorala, cazul de la Ramnicu Valcea fiind un semnal in aceasta directie. Ponta a rebotezat principala formatiune de guvernamant drept "Alianta H.P. , adica hotii si cu prostii, in care de obicei hotii sunt PD-istii, iar prostii sunt PNL-istii". In replica, Boc i-a cerut lui Ponta sa retracteze afirmatiile facute, in caz contrar il va da in judecata.
Totodata, presedintele PD a nuntat ca Biroul Permanent al partidului a decis excluderea viceprimarului Nicolae Dicu. "PD nu va fi o umbrela pentru persoanele cercetate cu legea penala", a adaugat Boc.

In ceea ce-l priveste pe primarul Mircia Gutau, care este si copresedinte al Aliantei D.A. din Valcea, conducerea PD a decis sa astepte confirmarea probelor procurorilor de la DNA de catre instanta de judecata. Gutau si Dicu sunt acuzati ca au cerut mita de 50.000 de euro de la o firma. Dicu a fost chiar surprins in flagrant de catre procurori in timp ce primea suma de 20.000 de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.