Seful liberalilor si-a pierdut cumpatul la sedinta Consiliului Reprezentantilor Nationali al PNL, dupa citeva acte de insubordonare din partea liberalilor.

"Sa treci imediat la tribuna sa le spui oamenilor despre ce ti-am zis", a tipat presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu la unul dintre membri liberali, insarcinat cu "proiectul poduri si podete". Iesirea necontrolata a lui Tariceanu s-a petrecut sub privirile a zeci de liberali care-l urmareau la plecarea in tromba de la sedinta Consiliului Reprezentantilor Nationali al PNL. Nu a facut doi pasi in afara salii ca a izbucnit din nou.

"Cum iti permiti? Te rog sa fii cuviincioasa!", a ridicat tonul Tariceanu, interpelat de o ziarista. Explicatia nervozitatii liderului PNL se afla in sala. In afara de ministrul Flutur si a celui de Externe, Mihai Razvan Ungureanu, proaspat sanctionat cu avertisment si pentru absentele de la sedintele de partid, nici un membru al conducerii PNL sau vreun alt ministru nu l-a insotit pe Tariceanu la intilnirea cu liberalii "de rind". Nici picior de Bogdan Olteanu, Eugen Nicolaescu, Dan Radu Rusanu, Teodor Melescanu etc. La o masa lunga din prezidiu, Tariceanu, Flutur, prezentatorul si multe scaune goale.

Basescu, "nomina odiosa"

"Imediat dupa instalarea Guvernului a inceput sa se discute despre alegeri anticipate, care au devenit un fel de pasiune pentru unii. Lucru care este total neuzual. Apoi nu pot sa nu ma refer la relatia cu totul si cu totul iesita din comun dintre institutia prezidentiala si Guvern, stiti la ce vreau sa ma refer", a afirmat Tariceanu uitindu-se cu subinteles la sala. Premierul a vorbit, la trecut, despre piedicile care i-au fost puse in calitatea sa de sef al Guvernului, insa s-a ferit sa pronunte numele lui Basescu. Si PD a disparut din discursul PNL. Pentru a defini Partidul Democrat atunci cind nu au incotro, liberalii spun "partenerii nostri de Alianta".

Proiectul celor 40

Nervozitate excesiva si joi seara la sedinta Delegatiei Permanente a PNL. In preajma sedintei, Tariceanu s-a trezit cu un proiect de rezolutie intocmit de "deputatii lui Crin Antonescu". 40 de deputati au semnat un document prin care se solicita "prelungirea protocolului cu PD pina in 2013 si sustinerea la presedintie a candidatului cel mai bine plasat, respectiv Traian Basescu". "Gluma" nu a fost gustata de Tariceanu, care l-a certat pe presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, ca nu a blocat actiunea. Potrivit unor surse liberale, Antonescu a vrut sa se joace cu nervii lui Tariceanu.

Liderul PNL era in fata unui paradox: cel mai aprig critic al Aliantei cu PD cerea prelungirea ei pina in 2013. De altfel, intrebat de ce a ales anul 2013, Crin Antonescu a zis rizind ca e un numar cu noroc. Propunerea de rezolutie l-a deranjat pe Tariceanu, care a dictat ca in mapele delegatilor sa apara alta versiune si sa dispara prima. Rezolutia finala este de fapt un avertisment adresat "partenerilor de Alianta" de la PD, pentru a respecta angajamentele de guvernare.

"Tu vorbesti, fa?"

Maximumul de tensiune a fost atins cind deputatul PNL Raluca Turcan a incercat sa sustina ca a fi liberal echivaleaza cu a-ti exprima neingradit opinia. Discutia s-a purtat inainte de adoptarea rezolutiei privind sustinerea retragerii trupelor romane din Irak.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.