"Iata ca avem un deziderat care ne leaga pe toti ardelenii, romani sau maghiari", declara vicepremierul Marko Bela * Un deputat independent vrea sa constituie un grup parlamentar de presiune in favoarea autostrazii

Vicepremierul Marko Bela este convins ca autostrada "Transilvania" trebuie sa se realizeze si a declarat la Cluj-Napoca, ieri, ca UDMR nu va renunta niciodata la construirea ei pe traseul Bors - Zalau - Cluj-Napoca - Targu Mures - Sighisoara - Brasov. "Iata ca avem un deziderat care ne leaga pe toti ardelenii, romani sau maghiari", a spus liderul maghiar. "Trebuie sa ne acceleram apropierea de UE si avem nevoie de autostrazi. Avem nevoie de dezvoltarea infrastructurii in Ardeal, dezavantajat pana acum de bugetele centrale, aceasta situatie trebuie echilibrata. Ardealul este partea de vest a Romaniei si aici vor veni mai intai investitori si pentru acest lucru nu suntem de acord cu schimbarea strategiei privind constructia de autostrazi si aici suntem foarte fermi", a afirmat Marko Bela.

Vicepremierul a subliniat ca ideea construirii autostrazii Transilvania este una dintre cele mai mari realizari ale anilor precedenti si considera ca "s-a facut o greseala in Romania ca nu s-a stabilit pana acum o asemenea strategie". "Avem o tara de 230.000 kilometri patrati si 200 de kilometri de autostrada, mai aratati-mi o tara din aceasta parte a Europei care sta atat de prost la acest capitol", a adaugat vicepremierul. Deputatul independent de Cluj, Mircia Giurgiu, va initia discutii cu parlamentarii judetului pentru a ajunge la un numitor comun in sensul sustinerii proiectului autostrazii Transilvania.

Dupa constituirea acestui nucleu, Giurgiu vrea sa-i atraga de partea initiativei sale pe toti deputatii si senatorii din restul judetelor pe unde ar urma sa treaca autostrada (Bihor, Salaj, Mures si Brasov). "Vom incerca sa convingem asupra oportunitatii autostrazii, adica locuri de munca, economie, investitori, facilitati. Daca va fi nevoie, s-ar putea initia un proiect de lege, pentru ca nu ne putem prezenta in fata ardelenilor care ne-au trimis in Parlament sa le reprezentam interesele si sa le spunem ca nu se mai face autostrada", a declarat, ieri, Mircia Giurgiu. Acesta are de gand sa sesizeze si forurile europene, pentru a fi convinse asupra necesitatii autostrazii. "Vom face demersuri la Comisia Europeana pentru a-i arata ca aceasta zona are nevoie de o legatura cu restul continentului si de investitori capabili sa ajute la dezvoltarea Transilvaniei", a precizat deputatul.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.