"Parlamentarii nu sunt nici mai buni si nici mai rai decat restul romanilor, nici mai hoti nici mai cinstiti" a afirmat vicepresedintele PNL, Teodor Melescanu, in cadrul conferintei "Reforma parlamentarului roman", organizata de Asociatia pentru Implementarea Democratiei.

Melescanu a spus ca nu crede in ideea reformei parlamentare si a unei noi clase politice pentru ca nu exista o diferenta structurala intre parlamentari si cei pe care ii reprezinta. "Parlamentarii sunt un esantion al populatiei Romaniei", a mai spus Melescanu. Pe de alta parte, liberalul a admis ca Parlamentul traverseaza o criza importanta de imagine.

El a identificat cauzele acesteia in deficientele de functionare care a determinat Guvernul sa recurga la un numar mare de ordonante de urgenta trecand astfel peste misiunea esentiala a Parlamentului, aceea de a legifera, dar si iesirile unor ministri care au facut remarci deplasate la adresa alesilor.

La acestea, senatorul PNL a adaugat criticile din mass-media, uneori nejustificate. El a dat exemplul pensiilor parlamentarilor "atacate violent", fara motiv. Melescanu se indoieste ca introducerea votului uninominal "va face un Parlament mult mai bun decat celelalte". "Nu cred in solutii magice, dar cred intr-un sistem de reguli care sa faca un Parlament mai cinstit si mai bun".

Deputatul PD Monica Ridzi a apreciat ca votul uninominal ar trebui mai intai testat la alegerile pentru consiliile locale si judetene, iar apoi introdus la nivelul tarii.
Ridzi a apreciat ca principalul motiv privind reputatia proasta a parlamentarilor este prea putinul timp petrecut in circumscriptii, fapt care creeaza o ruptura intre ales si alegatori.

Pentru aceasta situatie, vinovate sunt partidele politice care au tendinta sa impuna pe liste oameni care nu sunt din judetul respectiv.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.