Presedintele Traian Basescu a prezidat, ieri, pentru trei ore si 20 de minute, sedinta de guvern. Desi pe ordinea de zi oficiala nu a figurat infiintarea agentiei care sa controleze averile demnitarilor, pana la urma, proiectul a fost adoptat in guvern.
Infiintarea Agentiei pentru integritate morala este o conditie care trebuie indeplinita de Romania pana in toamna acestui, au avertizat oficialii europeni. Acest act normativ nu a fost avizat de ministrii UDMR si PNL la prima citire de acum cinci saptamani.

Monica Macovei a declarat, ieri, ca presedintele Basescu a avut un rol crucial in medierea si adoptarea proiectului de lege. Ministrul Macovei a informat ca inspectorii Agentiei Nationale de Integritate vor verifica averile parlamentarilor, ale functionarilor publici, ale membrilor guvernului si pe ale membrilor Consiliului Economic si Social.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.