Adriana Saftoiu, purtatorul de cuvant al Administratiei prezidentiale, i-a sugerat lui Teodor Atanasiu, ministrul Apararii, sa-si prezinte demisia.

Intr-o emisiune radio, Saftoiu a comparat situatia actuala a lui Atanasiu, aflat in contradictie cu Basescu, cu aceea a Monei Musca, fostul ministru al Culturii, care a demisionat in urma unui conflict cu premierul si presedintele PNL, Popescu Tariceanu. Consilierul prezidential a apreciat drept nejustificata cererea pe care a facut-o Atanasiu privind demisia ministrului de Externe si a celui de Finante, pe motiv ca nu l-au sustinut in CSAT.

"Daca pe logica domnului Atanasiu - ca doamna Mona Musca si-a dat demisia pentru ca era in contradictie cu Guvernul - cei doi trebuie sa faca la fel, tare mi-e teama ca ministrul Atanasiu ar trebui sa-si dea si el demisia in cazul acesta, pentru ca se afla intr-o contradictie cu o decizie CSAT, a presedintelui care, conform Constitutiei, este comandantul fortelor armate". Saftoiu a spus ca Vladescu si Ungureanu nu au votat nimic in CSAT, ci au fost consultati de catre presedintele Traian Basescu.

In consecinta, cei doi au formulat atunci doar o opinie.
Sugestia lui Saftoiu survine la o zi dupa ce Atanasiu a fost audiat de Comisiile parlamentare de aparare, audiere in urma careia Atanasiu a fost criticat pentru lipsa de coordonare dintre minister si Statul Major General. Si premierul Tariceanu a fost criticat pentru modalitatea in care a facut propunerea de retragere a trupelor romanesti din Irak.

Adriana Saftoiu a spus ca, in ziua urmatoare anuntului facut de PNL, a primit 82 de articole din presa straina in care se afirma ca primul-ministru al Romaniei a anuntat ca tara noastra readuce in tara militarii dislocati in Irak.
"Pentru ei, Calin Popescu Tariceanu nu a reprezentat presedintele PNL, ci Guvernul, ministrul Atanasiu nu era vicepresedinte PNL, ci ministrul Apararii nationale", a explicat consilierul presedintelui. Acesta a adaugat ca episodul ii aduce aminte de experienta guvernarii CDR din1996-2000.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.