Deputatii din Comisia juridica au decis, luni seara, ca suma maxima folosita in campania electorala de un candidat la alegerile prezidentiale nu poate depasi echivalentul a 25.000 de salarii minime brute pe tara, limita maxima in cazul candidaturilor la Parlament fiind de 350 de salarii.

Deputatii-juristi au aprobat astfel legea privind finantarea campaniilor electorale in forma agreata si de Senat, cu o singura exceptie: in cazul candidatilor la Primaria Generala a Bucurestiului valoarea maxima a sumei ce poate fi cheltuita in campania electorala a fost majorata la 10.000 de salarii minime brute, in timp ce Senatul hotarase 5.000.

Suma maxima pe care un partid, o alianta sau un candidat independent o poate folosi in campania electorala pentru alegerea presedintelui tarii este de 25.000 de salarii minime brute pe tara, au mai stabilit deputatii Comisiei juridice.

Candidatii la un mandat de senator sau deputat pot cheltui in campania electorala o suma maxima echivalenta cu 350 de salarii minime brute, candidatii pentru Parlamentul European - echivalentul a 2.500 salarii minime, candidatii la functia de consilier judetean si la functia de consilier local in Consiliul General al Municipiului Bucuresti - echivalentul a 50 de salarii minime brute.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.