De ieri, deputatii au inceput sesiunea parlamentara extraordinara prin planuri si discutii privind ceea ce au ei de facut timp de o saptamana.

Pentru ca nu s-au putut urni in timpul sesiunii parlamentare normale, care tocmai s-a incheiat, Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a constatat ca parlamentarii mai au de lucrat inca sapte proiecte prioritare.

Modificarea ordonantei privind exercitarea profesiei de consilier pentru proprietatea industriala, reexaminarea legii privind executorii judecatoresti si o ordonanta pentru realizarea unor masuri necesare in procesul de integrare europeana se afla printre prioritatile sesiunii extraordinare la Camera. Deputatii vor analiza, in cele patru zile de sesiune extraordinara, si un Acord incheiat intre Guvernul Romaniei si cel al Federatiei Ruse privind regimul juridic al mormintelor militare romane aflate pe teritoriul Federatiei Ruse si al mormintelor militare ruse aflate pe teritoriul Romaniei, precum si un proiect de lege pentru acceptarea de catre Romania a Conventiei Internationale impotriva dopajului in sport.

In acelasi timp, pe lista de prioritati pe care deputatii trebuie sa o epuizeze pana vineri se afla si un proiect de lege privind regimul acordarii finantarilor nerambursabile pentru programele, proiectele sau actiunile privind sprijinirea activitatii romanilor de pretutindeni si a organizatiilor reprezentative ale acestora. Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, s-a aratat insa increzator in capacitatea parlamentarilor de a finaliza intr-un timp record proiecte importante.

Acesta a precizat ca, in masura in care comisiile parlamentare vor finaliza rapoartele, deputatii vor mai avea in plen de analizat si alte proiecte de lege, cum ar fi cel referitor la Codul fiscal. In sesiunea extraordinara, deputatii sunt nevoiti sa munceasca program prelungit, de dimineata de la opt pana seara la opt. Astfel, alesii vor veni astazi la munca la opt dimineata pentru a discuta controversatul proiect al statutului minoritatilor. Programul se va incheia la opt seara, cu o pauza "binemeritata" la pranz.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.