Senatorul Cristian Diaconescu renunta la demisia din toate functiile detinute in Partidul Social Democrat si ramane purtator de cuvant al PSD, in urma discutiilor avute luni la sedinta Biroului Permanent National.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, si-a exprimat satisfactia fata de faptul ca senatorul ramane in echipa partidului. "Cristian Diaconescu este in continuare in echipa noastra si ma bucur foarte mult sa anunt acest lucru", a spus Mircea Geoana. Cristian Diaconescu a explicat ca a renuntat la demersul sau in conditiile in care "este mai greu sa te lupti cu raul in afara PSD".

"Mi s-a reconfirmat ca demersul meu a fost inteles. Am fost si criticat ca in aceste momente am pus problema sa parasesc corabia. Voi continua, insa, sa ma opun hotiilor oculte si nu ma voi lasa intimidat de atacurile impotriva familiei mele sau de banii unora", a spus Diaconescu. Printre cei care si-au exprimat sprijinul fata de Cristian Diaconescu s-au numarat, potrivit afirmatiilor sale, Mircea Geoana, Ioan Rus si Miron Mitrea. Cei trei l-au mai sfatuit pe Diaconescu sa nu mai fie atat de emotiv in politica. Chiar daca a ramas in functiile detinute, Cristian Diaconescu a subliniat ca ramane la parerea potrivit careia "PSD a intrat in negocieri care nu-si aveau rostul cu un grup din PNL" pe marginea desemnarii unei noi conduceri la Curtea de Conturi. Aceste negocieri nu au fost discutate in cadrul BPN, forul statutar al PSD pentru aceste discutii, a mentionat el.

"Gruparea PNL s-a profilat foarte clar. Este vorba despre Dan Radu Rusanu care, impreuna cu prietenii domniei sale, si-au propus sa preia conducerea Curtii de Conturi in orice modalitate posibila. El (Dan Radu Rusanu - n.r.) a afirmat ca a avut si negocieri cu lideri ai PSD. Pe de alta parte, presedintele PNL, Calin Popescu-Tariceanu, a precizat ca nu a dat nimanui mandat pentru negocieri, deci concluzia este una singura: interesele care exista", a spus purtatorul de cuvant al PSD. Cristian Diaconescu a subliniat ca nu vrea sa faca nimanui procese de intentie, dar considera ca social-democratii nu aveau de ce sa sprijine aceasta grupare din PNL, iar aceste discutii ar fi trebuit comunicate in cadrul BPN. De altfel, conducerea PSD va discuta, saptamana viitoare, o modalitate statutara de sanctionare a celor care vor dovedi in viitor "ca isi dau mana cu gruparile de interese".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.