Ministrul apararii nationale, liberalul Teodor Atanasiu, considera ca ministrul de externe, Mihai-Razvan Ungureanu, si ministrul finantelor publice, Sebastian Vladescu, ar trebui sa demisioneze din functiile detinute in guvern si in PNL, deoarece au votat, vineri, in CSAT, impotriva liniei propriului partid.

Atanasiu a declarat ieri, la Alba Iulia, ca asteapta un "gest de onoare" din partea colegilor sai, dupa "modelul" consacrat de Mona Musca, aceasta renuntand la portofoliul Culturii si Cultelor "in momentul in care a intrat in contradictie cu deciziile partidului si ale guvernului".

"Nu cred, cel putin in cazul unuia dintre ei, ca are atata onoare sa faca acest lucru. Cum poate sa continue sa functioneze intr-un anumit for de conducere un om care nu respecta deciziile acelui for? Cum poate sa reprezinte un partid in Guvernul Romaniei un om care nu respecta hotararile si deciziile acelui partid?", a intrebat retoric ministrul care a propus retragerea trupelor din Irak.

El sustine ca PNL are oameni pregatiti pentru a putea inlocui oricand pe oricare dintre ministrii cabinetului Tariceanu.

Teodor Atanasiu a mai spus ca atat premierul, cat si el, personal, au dorit sa-l consulte pe Mihai-Razvan Ungureanu inainte de a face propunerea privind dislocarea militarilor romani din Irak, dar ca acesta a fost de negasit. Organizatia Alba a PNL, al carei presedinte este Atanasiu, a cerut sanctionarea statutara a lui Vladescu si Ungureanu, precum si excluderea din partid a lui Mircea Cinteza si a Ralucai Turcan.

Medar, la ancheta

Ministrul apararii a declarat ca a cerut Directiei Generale a Armatei sa declanseze o ampla ancheta dupa divulgarea unor informatii secrete de catre consilierul prezidential Sergiu Medar. "M-am ingrozit vazandu-l pe domnul Medar pe diferite posturi de televiziune divulgand informatii secrete. Ma intreb ce credibilitate mai are Romania in cancelariile statelor straine cu care avem colaborari", a mai spus Atanasiu. El a precizat ca telegrama prezentata de Medar pe un post national de televiziune este un document secret al armatei si ca prezentarea acesteia inseamna "divulgare de documente secrete".

PNL Cluj cere retragerea sprijinului pentru Ungureanu si Vladescu

Comitetul Executiv Teritorial Cluj al PNL a decis sambata, in unanimitate, intr-o reuniune de urgenta, sa ceara Delegatiei Permanente a partidului, care se va desfasura joi, audierea si sanctionarea ministrilor Ungureanu si Vladescu, pentru votul negativ din CSAT de vineri, pe tema retragerii trupelor romanesti din Irak. Potrivit liderului clujean, Marius Nicoara, cei doi au incalcat disciplina si statutul partidului aducand grave prejudicii. Deputatul Mircea Pusca considera ca premierul Tariceanu ar putea sa-si asume raspunderea, pentru organizarea referendumului privind retragerea din Irak, cel mai devreme in sesiunea ordinara a parlamentului din luna septembrie.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.