Imediat dupa incheierea sedintei CSAT, ministrul liberal al afacerilor externe, Mihai Razvan Ungureanu, a incercat sa explice aliatilor ce s-a intamplat. El a avut intrevederi cu ambasadorul SUA la Bucuresti, Nicholas Taubman, si cu cel britanic, Robin Barnett.
Americanii zic ca n-au fost informati

Purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat al SUA, Adam Ereli, confirma declaratia ambasadorului american la Bucuresti, Nicholas Taubman: SUA nu au fost informate despre propunerea de retragere a trupelor romanesti. "Departamentul nu a fost anuntat de conducerea Romaniei despre retragere", a declarat el, subliniind ca Romania continua sa fie un "aliat puternic al SUA in razboiul global impotriva terorismului". Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat joi ca a informat aliatii britanici si americani despre intentia de a retrage trupele romanesti din Irak.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.