Dezbaterile asupra proiectului de lege privind privatizarea BCR au generat controverse intre putere si opozitie, PSD si PRM parasind sedinta in semn de protest fata de respingerea propunerii de reformulare de catre Executiv a actului normativ.

Disputele asupra proiectului de privatizare a BCR au inceput in momentul in care senatorul PSD Viorel Stefan a sustinut retrimiterea acestuia la cele trei comisii sesizate initial.

"Mai mult decat atat, solicitam Guvernului sa refaca sesizarea catre Senat cu un text care sa contina legea in intregime, nu un text partial, completat cu niste hartii", a completat senatorul PSD.

Solutia propusa de Nicolae Vacaroiu a fost ca Executivul sa refaca proiectul de lege, pe care sa-l trimita apoi la comisii, astfel incat la debutul sesiunii parlamentare din toamna sa reintre in dezbatere.

Reprezentantul Guvernului la dezbateri, ministrul delegat pentru relatia cu Parlamentul Mihai Voicu, a precizat ca proiectul este "extrem de important, tine si de interesul national", solicitand continuarea lucrarilor pe rapoartele existente ale comisiilor. Ioan Solcanu a intervenit de la tribuna Senatului, afirmand ca puterea "forteaza mana PSD de a participa la un simulacru legislativ".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.