Serghei Baburin este aliatul Partidului Comunist rus, dar si al ultranationalistului Jirinovski

Cozmin Gusa, liderul PIN, a anuntat zilele trecute o alianta cu partidul rus Puterea Poporului condus de Serghei Baburin. De fapt, fostul prieten politic al lui Adrian Nastase si Traian Basescu s-a aliat cu un cunoscut ultranationalist si aliatul principal al Partidului Comunist condus de Ghenadi Ziuganov, dar si cu unul dintre tovarasii liderului extremist Vladimir Jirinovski.

"Transnistria, demna urmasa a URSS"
Transnistria a ajuns sa fie "mandria intregului popor din fosta Uniune Sovietica, mandria Rusiei," declara vicepresedintele Dumei de Stat rusesti, Serghei Baburin, intr-una din multele vizite pe care le-a facut la Tiraspol la bunul sau tovaras, Igor Smirnov, liderul autoproclamat al Transnistriei care nu este recunoscut decat la Moscova. "Transnistria a devenit o realitate geopolitica, iar cei care incearca sa nu observe acest lucru isi fac iluzii", mai spunea Baburin intr-un interviu acordat agentiei de presa transnistrene Olvia-press.

Adeptul Uniunii Iugoslavia-Rusia-Belarus
Serghei Baburin este cunoscut in Rusia ca un personaj apropiat structurilor fostei Uniuni Sovietice, el militand, de fapt, pentru refacerea URSS. Fost membru al partidului Rodina, Baburin a militat intotdeauna pentru protejarea intereselor sovietice si este unul dintre cei mai inversunati adversari ai NATO. De altfel, Baburin a fost liderul grupului anti-NATO din Duma de Stat de la Moscova.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.