Nati Meir a lansat pe piata romaneasca «Diversiunea Gaza»

Deputatul independent Nati Meir rezolva singur marile conflicte ale lumii. A decolat luni seara de pe Aeroportul International "Henri Coanda" in demersul inceput pentru eliberarea tanarului soldat israelian Gilad Shalit, rapit de gruparile extremiste palestiniene acum trei zile", conform comunicatului de presa cu care a bombardat toate redactiile. Avem mai multe intrebari de formulat pe aceasta tema. Prima s-ar referi la modalitatea in care ar putea intra intr-o zona de conflict armat, controlata de palestinieni, a unui cetatean israelian, fie el si deputat de Tulcea? Apoi, este o discutie de purtat: de ce ar avea nevoie niste israelieni tocmai de Nati Meir - caci el s-a naturalizat ca demnitar roman - pentru a media cu niste rapitori la care ar putea ajunge singuri?

Domnu’ Meir, zambiti, va rog!

Ziarul nostru l-a contactat telefonic pe Nati Meir de mai multe ori in cursul zilei de ieri. Prima data ne-a spus ca se afla la 5 kilometri de Fasia Gaza, ca s-a intalnit alaltaieri cu rapitorii si ca spera ca toate televiziunile mari din lume sa-l filmeze, dupa ora doua dupa-amiaza, alaturi de ostaticul eliberat. "Am vorbit limba ivrit, pentru ca pe asta o stiu eu cel mai bine", a mentionat el. Nati Meir ne-a comunicat ca este prezent in zona de conflict ca deputat roman, ca toate demersurile sale sunt derulate in mod independent si s-a plans ca nimeni n-a vrut sa-l ajute cu absolut nimic.

"Am cerut de la ambasada romana din Israel o masina, sa ma insoteasca, sa aiba numar de corp diplomatic. N-am primit nimic. Sunt singur eu, cu relatiile mele". Care sunt relatiile cetateanului israelian ajuns deputat in Parlamentul Romaniei? "Parlamentari din zonele de conflict, din Irak si Siria, care mi-au spus sa vin acolo ca putem face ceva bun". L-am rugat sa ne trimita fotografii de la eliberarea ostaticului si ne-a explicat ca toate televiziunile mari vor difuza imagini.

Cand am vorbit din nou cu el, la o ora si jumatate distanta de la momentul cand se presupunea ca l-ar fi eliberat pe ostatic, inca mai astepta: "Cei doi parlamentari palestinieni care mi-au facilitat negocierea cu rapitorii au spus ca vin sa ma ia pana-n ora 5 dupa-amiaza. Decat sa ma sunati mai tarziu, mai bine uitati-va la televizor ca vor da toti in direct. Ati vazut, mai devreme, ca s-a dat in direct cand Mircea Geoana a spus despre mine?" Evident, cum ati vazut si dumneavoastra, cititorii nostri, asa am vazut si noi.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.