Momentele comice au taiat motiunea de cenzura. S-au facut de ris Tariceanu, care ameninta cu anticipatele, si Geoana, luat peste picior cu stolurile de cocori si „revolutia binelui”.

Premierul Tariceanu i-a consacrat lui Mircea Geoana o mare parte din raspunsul la motiunea de cenzura semnata doar de PSD. Cel mai tare l-a miniat faptul ca PSD a cerut organizarea anticipatelor. "Geoana este rupt de realitate. (...) Il stim cu totii pe dl Geoana de citiva ani... nu a evoluat, nici la putere, nici in opozitie", i-a acordat Tariceanu atentie presedintelui PSD. "Se vorbeste despre tot soiul de lucruri: facem alegeri anticipate... Fiecare partid cu anticipatele lui... ba nu, dam jos Guvernul... Astazi il schimbam doar pe primul-ministru... Miine facem doar restructurare (...) Asa cum am demonstrat in cele 18 luni de guvernare, eu refuz sa intru in jocul acesta. Unii au interpretat refuzul meu de a intra in sarabanda vorbelor ca pe un semn de slabiciune. Se insala", s-a impaunat Tariceanu.

In mijlocul discursului, din senin, premierul a vorbit despre cum PSD a tocat bani la manivela "sau de Manivela, dar nu-l vad aici", facind aluzie la porecla lui Miron Mitrea. "Iar daca vorbiti despre un scrutin inainte de termen, feriti-va de ziua in care o sa devin eu partizan al anticipatelor", a incheiat Tariceanu in hohotele de ris ale salii.

Geoana: "Viitorul fost prim-ministru"

Mircea Geoana a facut si el poante la adresa lui Tariceanu, numindu-l fie "viitorul fost prim-ministru", fie "primul-ministru zero kilometri". "Tariceanu a trecut de la concursul de masinute la cel de elicoptere cu Traian Basescu", a incercat o ironie Geoana. Pentru ca din sala se faceau semne ca ar trebui sa-si ia zborul, Geoana si-a amintit de propunerea de schimbare a siglei partidului din trandafir in cocor si si-a anuntat colegii ca "orice cocor ocoleste Romania de teama gripei aviare".

Geoana, "ambasadorul cosmarului"

Crin Antonescu (PNL) a fost "locotenentul" cu cel mai caustic discurs. Pe un ton ironic, el a afirmat ca motiunea reprezinta "primul episod din revolutia binelui", care "se transmite in direct la televiziuni", a atacat comparatiile facute de Mircea Geoana intre actuala Coalitie si "cosmarul cederist". "Unde ati trait cosmarul cederist, domnule Geoana? In munti, in exil? Nu, la Washington DC, ca ambasador al cosmarului. Sigur ca exista si senatori PSD care au avut o soarta si mai trista, ca de exemplu Alexandru Athanasiu, care a fost sechestrat in Palatul Victoria ca ministru de stat, timp de patru ani, de fiarele cederiste", a afirmat Antonescu. Intr-o alta interventie, Antonescu a pus "stampila" spunind "fa-te, Mircea, ca lucrezi".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.