Deranjat de modul in care este perceputa relatia dintre liderul PC, Dan Voiculescu, si CNSAS, institutia care i-a dat verdict de colaborator cu politia politica, aparatorul presedintelui conservator, Sergiu Andon, a cerut sa fie audiat. Intr-o cerere adresata presedintelui CNSAS, Claudiu Secasiu, Andon a solicitat sa fie primit in sedinta de joi a Colegiului, pentru a "normaliza" relatiile dintre institutie si clientul sau.
Chiar daca CNSAS nu i-a trimis inca un raspuns, Andon a avertizat ca joi se va posta in fata sediului institutiei, unde va astepta ca Secasiu sa-si manifeste "solicitudinea de a-l asculta". El se asteapta sa primeasca si un raspuns la contestatia prin care cerea copii dupa dosarele lui Voiculescu. Astfel ca membrul CNSAS, Mircea Dinescu, i-a transmis lui Andon ca CNSAS nu are dreptul sa-i dea "nici macar domnului Voiculescu" inregistrarile sedintelor in care liderul conservator a fost audiat de Colegiu. "Asta este procedura. Numai daca va exista un proces, putem sa venim cu filmul acela si sa-l facem public. Ce sa faca cu inregistrarile, sa se joace cu ele?", s-a intrebat Dinescu, indignat ca in loc sa se vorbeasca despre cazul Voiculescu, se discuta tot mai mult despre "diversiunea" "Dominic".

Oricum, dupa ce s-au verificat intre ei, membrii Colegiului au stabilit ca nu sunt dovezi care sa-i incrimineze - cinci membri au avut dosare de urmarire informativa, Ladislau Csendes, Mircea Dinescu, Ticu Dumitrescu, Cazimir Ionescu si Claudiu Secasiu, iar alti cinci figureaza ca necunoscuti in arhiva Securitatii, respectiv Constantin Buchet, Florian Chiritescu, Dragos Petrescu, Laurentiu Tanase si Corneliu Turianu. "S-a discutat pentru fiecare in parte, iar cel in cauza n-a avut drept sa voteze", a explicat Dinescu.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.