Descentralizarea propusa de pedisti este noua cauza de agitatie in Coalitie. Direct interesati de problema, udemeristii tin mai aproape de PD. Tariceanu da inapoi.

Batalia de imagine PD-Tariceanu pe tema descentralizarii administratiei continua. Dupa ce luni premierul a respins categoric rezolutia pedista care vaduveste Guvernul de atributii in teritoriu, prin trecerea acestora la autoritatile locale, ieri i-a venit rindul la "trageri" ministrului Administratiei si Internelor, Vasile Blaga. Acesta a desfiintat, intr-un comunicat de presa, argumentul lui Tariceanu, potrivit caruia descentralizarea rapida ar genera haos, amenintind integrarea insasi.

,,Consideram ca reprezinta o grava eroare refuzul descentralizarii, care este prima reforma reala din administratia romaneasca, sub pretextul unei pretinse periclitari a integrarii in Uniunea Europeana. Tocmai aceasta reticenta fata de reforma este cea care pune in pericol integrarea, sub cea mai importanta forma a sa: accesul Romaniei la fonduri importante", contraataca Blaga, recunoscut, pina acum, pentru ponderatia cu care trata relatia cu premierul si cu liberalii.

Ministrul pedist are grija sa-i aminteasca lui Tariceanu faptul ca reformarea radicala a Administratiei publice este o obligatie asumata de Alianta in programul electoral si zice raspicat ca descentralizarea nu se discuta: "Spre binele cetatenilor Romaniei, orice dezbatere cu privire la oportunitatea sau necesitatea descentralizarii nu poate fi acceptata sub nici o forma. Legea-cadru a descentralizarii este in vigoare si trebuie aplicata". Altfel, Blaga precizeaza ca tema descentralizarii Administratiei publice locale nu are legatura cu saga restructurarii guvernamentale, "decit in masura in care ambele demersuri au aceeasi finalitate, aceea de a asigura o gestionare eficienta a resurselor publice, avind ca rezultat servicii publice de o mai buna calitate".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.