Senatorul independent Ioan Talpes a semnalat ieri pericolul pe care il reprezinta "noile concepte" propuse in proiectul de lege privind Statutul minoritatilor.
"Ne aflam in fata adoptarii unui document important, a carui necesitate este neindoielnica, in conditiile in care va reusi sa respecte intocmai prevederile Constitutiei Romaniei, raspunzand totodata exigentelor civilizatiei europene si standardelor UE. Din aceasta perspectiva, trebuie sa pornim de la realitatea ca tara noastra a fost apreciata constant in ultimii ani in plan international pentru atentia cu care am tratat drepturile minoritatilor nationale, garantate si reglementate clar in articolele 632, 120 si 128 din Constitutie, in concordanta cu normele europene si cu recomandarile Comisiei de la Venetia. Subliniez acest lucru pentru ca dezbaterea Proiectului de statut si examinarea noilor concepte trebuie sa se bazeze pe respectarea acelorasi documente si principii", a declarat Ioan Talpes.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.