Presedintele PNTCD, Gheorghe Ciuhandu, a declarat ca nu accepta in orice conditii colaborarea cu deputatii Blocului National Democrat. Intre timp, fuziunea, pe latura cu AP, s-a blocat pentru sase luni.

Daca parlamentarii BND au fost membri PRM, PNTCD nu ii va accepta, chiar renuntind sa fie reprezentat in Parlamentul Romaniei, a declarat ieri Ciuhandu. "Saptamina trecuta am avut discutii si acestea vor continua in zilele urmatoare. Din cite stiu eu, nu au fost membri PRM si in Parlament au votat alaturi de ADA", a declarat presedintele PNTCD. In fapt, cei cinci parlamentari-sindicalisti au intrat in Parlament ca membri ai PRM, insa au fost exclusi din partid acum doua saptamini.

In continuarea declaratiilor contradictorii, liderul taranist a mai spus ca, daca vor ajunge la un acord cu BND, este posibil ca ulterior sa mai fie atrasi in Partidul Popular alti sase parlamentari. Dar, conform spuselor liderului celor cinci, Dan Mocanescu, sase din cei 12 parlamentari care se vor alatura BND provin tot din PRM. Mai mult, surse din PNTCD ne-au declarat ca Gheorghe Ciuhandu cunostea numele si C.V-ul tuturor parlamentarilor care ar fi dorit sa i se alature, ceea ce face inexplicabile declaratiile sale. In aceste conditii, Mocanescu, nu a exclus ieri si gasirea altei variante. "In acest moment, si alti reprezentanti ai vietii politice romanesti incearca cu destul de mult succes o abordare a PPE. Probabil ca acestia vor ajunge sa zica: 'Noi, fosti PRM-isti, nu il primim pe domnul Ciuhandu in partidul nostru>>", a conchis el, facind referire directa la proiectul de infiintare al unui partid popular, avansat de fostul lider PRM, Mihail Lupoi care in acest moment este la Bruxelles in negocieri cu cei de la PPE.

AP se retrage pe bara

Nu sint acestea singurele contradictii de pe frontul crestin-democratiei. Pe masura ce se apropie congresul PNTCD, apar in partid voci care se indoiesc de oportunitatea fuziunii cu partide atit de mici ca URR si PCD. Ticu Dumitrescu s-a facut ieri purtatorul de cuvint al tuturor taberelor, subliniind ca, pe linga cei care doresc o fuziune si schimbarea numelui partidului in PPCD, mai sint si unii care ar prefera mentinerea vechiului nume de PNTCD, "care este un brand istoric", in timp ce altii doresc coagularea unui pol crestin-democrat in cadrul caruia partidele sa-si mentina identitatea.

Intre timp, fuziunea cu AP s-a impotmolit dupa ce partidul lui Emil Constantinescu a adoptat un moratoriu de sase luni, timp in care nu va mai discuta despre fuziune, desi aceasta era programata pentru februarie.

Vicepresedintele AP, Zoe Petre, spune ca in judete, liderii PNTCD erau interesati mai mult de fuziunea cu URR decit cu AP si ca, in timp ce vorbeau despre fuziune, taranistii acceptau migratii individuale de la AP catre PNTCD.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.