Biroul de presa al Partidului Umanist din Romania a fost imputernicit sa dea publicitatii ieri urmatoarea luare de pozitie a presedintelui PUR, Dan Voiculescu, pe care o redam integral:

"Aflat intr-o pierdere evidenta si severa de electorat - din cauze pe care nu vreau sa le comentez - presedintele PRM considera, pesemne, ca solutia la aceasta problema este declansarea de scandal sub orice pretext, pentru a concentra asupra sa atentia opiniei publice. Aceasta mi se pare singura explicatie rationala pentru care dl C.V. Tudor a atacat recent Partidul Umanist si pe mine personal cu acuzatii ridicole, suprapuse peste altele mai vechi, demult demonstrate ca false de catre Justitie in cursul mai multor procese penale.

Fata de o astfel de acuzatie fara pic de noima, fac precizarea ca am un respect deosebit pentru antrenorii Octavian Belu si Mariana Bitang si pentru contributia lor la gloria sportului romanesc. Ca fost sportiv, cunosc foarte bine pretul performantei pe care il platesc in sala de antrenament si la locul competitiei antrenorii si sportivii deopotriva. Iar ca roman mi-a tresaltat nu o data inima de bucurie cand imnul tarii era intonat in vazul lumii intregi si tricolorul romanesc se inalta pe cel mai inalt catarg, gratie muncii si talentului celor doi. Acuzatia ca as avea ceva impotriva lor este total lipsita de fundament. Mai mult, mi se pare abominabila incercarea unora de a exploata simpatia justificata de care se bucura dl Belu si dna Bitang, gimnastica feminina romaneasca in general, pentru a trage spuza popularitatii pe turta proprie.

In consecinta, dat fiind ca domnul Corneliu Vadim Tudor a formulat mai multe declaratii calomnioase la adresa mea, am decis sa-l actionez in judecata pentru reparatia morala cuvenita.

Pana acum, am considerat ca nu trebuie sa acord atentie ponegririlor venite din directia domnului Vadim Tudor, dar consider ca preluarea in presa centrala a acestor afirmatii, precum si raspandirea lor prin intermediul televiziunii modifica situatia si face necesara actionarea acestuia in instanta.

Consider ca un prim pas spre normalizarea societatii romanesti ar trebui facut prin a invata cu totii sa fim mai responsabili in privinta afirmatiilor emise in spatiul public. Imi exprim speranta ca daca o tinuta corecta nu-l opreste pe domnul Dr. Corneliu Vadim Tudor sa faca afirmatii calomnioase la adresa mea, atunci justitia o va face, asa cum mi-a dat castig de cauza pana acum in fata tuturor calomniatorilor.

Cu aceasta, din punctul meu de vedere, subiectul este inchis. Nu voi alimenta tendintele de substituire a confruntarii politice cu diversiuni demagogice."


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.