Deputatii incep sesiunea de primavara in forta. Dar nu prin stabilirea unui program de lucru prelungit sau prin intensificarea activitatilor in teritoriu, ci prin cheltuieli impresionante. Pentru confortul alesilor, Camera pune "la bataie" nu mai putin de 320 de miliarde de lei (aproximativ 10 milioane de dolari), bani care vor fi folositi pentru continuarea lucrarilor la Palatul Parlamentului sau achizitionarea de automobile si aparatura electronica de ultima ora, inclusiv instalarea sistemului electronic de vot.
Biroul Permanent al Camerei a aprobat, ieri, un memorandum intern privind investitiile care urmeaza sa fie facute in acest an pentru forul legislativ.

Cele aproape zece milioane de dolari alocate vor acoperi cheltuielile necesare continuarii lucrarilor de constructie si montare a instalatiilor din unele corpuri ale Casei Poporului - 194 de miliarde de lei, amenajarii parcarii subterane - 64 de miliarde de lei si efectuarii unui studiu de fezabilitate pentru aranjarea parcului din curtea cladirii.
Tot la capitolul "investitii la Palatul Parlamentului" a fost inclusa si instalarea unui sistem electronic de vot, ale carui costuri nu au fost, insa, precizate in memorandumul respectiv.
In afara de fondurile pe care cladirea le inghite anual, expertii serviciilor de specialitate ale institutiei au identificat o multime de dotari suplimentare, necesare asigurarii "cresterii eficientei procesului legislativ".
Prin urmare, Biroul Permanent a fost de acord cu alocarea altor 60 de miliarde de lei pentru cumpararea celor trebuincioase, astfel incat deputatii sa-si exercite mandatul in cele mai bune conditii tehnologice, dar si de confort.
Astfel, in dotarea Camerei vor intra, printre altele, 30 de automobile Dacia, care vor inlocui o parte dintre masinile aflate in prezent in parcul auto, in valoare de aproape 10 miliarde de lei, 233 de computere performante (costand 12 miliarde), imprimante, copiatoare, instalatii de sonorizare a conferintelor, un sistem electronic de traducere simultana si o statie TV digitala pentru sala de plen - in valoare de 1,1 miliarde de lei.

La acestea se adauga o multime de alte pachete software si accesorii hardware, un sistem de gestiune a dezbaterilor din plen, echipamente de climatizare, precum si un sistem pentru inregistrare audio/video pentru sala in care se tin, in mod obisnuit, conferintele de presa.
Trebuie precizat faptul ca toate aceste cheltuieli au fost deja cuprinse si aprobate in bugetul de stat pe 2005, elaborat de fosta guvernare si ramas nemodificat pana in prezent.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.