Statutul minoritatilor nationale va intra, saptamana viitoare, in dezbaterea plenului, chiar daca discutiile in comisii nu au fost finalizate.
Decizia a fost luata ieri de Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, fiind pentru prima data cand un proiect de lege intra in plen fara raport de la comisii. Secretarul Camerei, deputatul PSD Victor Ponta, a precizat ca propunerea a apartinut deputatului UDMR Marton Arpad, iar membrii Biroului Permanent l-au sustinut in unanimitate.

Arpad ar fi argumentat solicitarea sa prin faptul ca la lucrarile din Comisii se intruneste foarte greu cvorumul necesar. "Tot ce nu s-a discutat la Comisii, conform Regulamentului Camerei, se discuta in plen, adica aproape 800 de amendamente, asta inseamna cam in urmatorii 8 ani probabil ca se va termina", a adaugat deputatul PSD. Dezbaterile la proiectul de lege al Statutului minoritatilor nationale din cadrul celor trei Comisii au ajuns, dupa aproape sase luni de discutii, la articolul 18 din cele 76 cate are initiativa inaintata de Guvern.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.