Mircea Geoana si Corneliu Vadim Tudor faceau ieri pronosticuri cu privire la durata de viata a actualei Coalitii si gaseau solutii pentru momentul in care ar cistiga puterea

Sarabanda amenintarilor cu parasirea guvernarii, lansate de liderul PC, Dan Voiculescu, a inflacarat fanteziile celor doi lideri ai opozitiei, Mircea Geoana si Corneliu Vadim Tudor.

Geoana: Guvernul cade in citeva zile

"In opinia mea, actualul Guvern va rezista cel mult citeva luni, daca nu cumva ne vom trezi cu un guvern minoritar in citeva zile, datorita framintarilor din Coalitie. Din punct de vedere al ecuatiei mai largi insa, daca luam in calcul si interesul aderarii la UE, in citeva luni probabil ca ne indreptam rapid spre anticipate", s-a grabit ieri sa proroceasca liderul PSD, Mircea Geoana, de la Slobozia. "Se cearta ca nebunii intre ei. La Palatul Victoria sint deja patru guverne paralele, dar vor ramine doar trei. Nu vad ca actuala formula de guvernare sa reziste mai mult de trei zile", si-a continuat argumentarea liderul PSD, adaugind ca acesta este motivul pentru care a "sunat goarna mobilizarii la alegeri anticipate in partid".

S-au oprit din petit

Ideea alegerilor anticipate a fost scoasa de la naftalina de Geoana deja de la intilnirea de miercuri cu liderii de filiale ai partidului. Tot atunci aparuse un document atribuit lui Miron Mitrea, in care liderilor PSD li se sugera o mai mare apropiere de PD, in ideea salvarii partidului de la o cadere drastica, mai ales in conditiile unor alegeri apropiate. Mircea Geoana nu a exclus nici atunci, nici ieri o posibila apropiere de democrati. "Daca dupa alegeri va fi nevoie sa alegem parteneri, vedem atunci. Nu mergem la petit la nimeni. Vedem atunci", a conchis Geoana.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.