Vicepresedintele PNL, Teodor Melescanu, a declarat ca nu crede ca presedintele Traian Basescu va fi de acord ca PD “sa bata palma” cu PSD.
"Asa-zisele analize despre alianta PSD-PD si refacerea FSN mi se par lipsite de sens pentru ca Partidul Democrat s-a delimitat cu fermitate de ani de zile de cea mai corupta formatiune politica din ultimii 16 ani. Nu pot sa inteleg cum baronii PSD pot crede ca se pot alia cu democratii, cei care, in campania din 2004, alaturi de noi, liberalii, i-au criticat pe pesedisti pentru ca au incercat sa fure aproape toata tara", a declarat Melescanu. El a mai spus ca in perioada 2001 - 2004, PSD a avut un tel politic clar - destructurarea PD si eliminarea sa din Partidul Socialistilor Europeni si din Internationala Socialista. "De asemenea, refuz sa cred ca PD va trece peste semnatura din Protocolul Aliantei DA a fostului sau lider, Traian Basescu, semnatura pe care acesta o considera extrem de importanta". Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat ieri ca PD reprezinta o "optiune deschisa" pentru PSD, in perspectiva declansarii alegerilor anticipate in perioada urmatoare.

Declaratiile vin in contextul in care mass-media au relatat despre elaborarea de catre PSD a unei strategii politice prin care se urmareste sprijinirea de catre formatiunea social-democrata a "planului" Basescu de indepartare a premierului Tariceanu si de declansare a alegerilor anticipate. Potrivit relatarilor din presa, strategia respectiva a fost insusita de Mircea Geoana, care ar fi prezentat-o la intalnirea presedintilor de organizatii judetene de miercuri. Liderul PSD a precizat, insa, ca documentul prezentat miercuri liderilor locali nu este o strategie a partidului, ci "un mic produs strategic facut de un numar de oameni din partid".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.