Miron Mitrea este facut cu ou si cu otet de colegii lui de partid. Un document atribuit consilierilor lui Mitrea stirneste ironiile strategilor PSD.

Vasile Dincu: "O analiza de amator". Alin Teodorescu: "Un document prost scris, fara logica politica". Cam asa e vazut un document intern de lucru "scapat" pe piata din imediata apropiere a lui Miron Mitrea. Vasile Dincu ne-a declarat ieri ca documentul respectiv a fost distribuit participantilor la sedinta de luni a conducerii PSD. "A aparut pe mesele noastre in timp ce dezbateam alte probleme. De la unul dintre consilierii lui Miron Mitrea. Sint oameni pe care-i platim la sediu. Ce sa le faci, asta e nivelul lor…", ne-a declarat Dincu.

Solutia Mitrea: un tarus in inima Guvernului

Documentul vorbeste, in esenta, despre necesitatea unei apropieri a PSD de PD. "Este de presupus ca atitudinea PD sa devina mai hotarita si mai agresiva in fata unui PSD decis sa sanctioneze fara drept de recurs erorile guvernului condus de Calin Popescu Tariceanu (…) Scenariile alaturi de PD sint mai usor de intrezarit, dar ceea ce trebuie sa primeze si este cu adevarat important este capacitatea PSD de a inclina balanta in interesul unora sau al altora, dar mai ales in interesul propriu", se spune in documentul cu pricina.

Dar poate ca partea cea mai hazlie din document, care i-a amuzat cel mai tare pe strategii recunoscuti ai PSD, este cea in care se spune ca "guvernul Tariceanu este o eroare folclorica. Cel care era odata Fat-Frumos a fost rapus de zmeu, dar ne mai bintuie sub forma de strigoi. Iar din teama de a nu spulbera ceea ce era odata un vis frumos nu se gaseste nici un curajos care sa-i infiga tarusul in inima". Miron Mitrea a avut ieri toata ziua telefonul inchis. Aghiotantul sau ne-a spus ca nu ne poate face legatura cu secretarul general al PSD "decit abia luni".

Dincu: "O analiza de amator"

Pe holurile PSD s-a ris ieri cu nesat. "O analiza de amator, usor penibila. Din punctul acesta de vedere nu cred ca e analiza lui Miron Mitrea, care e un tip inteligent si cu care am discutat adesea chestiuni mai destepte decit aceasta analiza", ne-a declarat Vasile Dincu, unul dintre strategii PSD. Nici Alin Teodorescu nu avea o parere prea buna despre textul respectiv.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.