Senatorul PSD Razvan Theodorescu a cerut, ieri, presedintelui CNSAS, Claudiu Secasiu, sa se sesizeze din oficiu si sa cerceteze informatiile detinute in legatura cu el in arhivele fostei Securitati. Intr-o scrisoare, senatorul PSD a mentionat ca nu a fost niciodata colaborator sau informator al fostei Securitati.

Senatorul PSD a somat cotidianul "Romania libera" ca "sa produca toate probele care exista" in legatura cu informatiile publicate in editia de miercuri, in caz contrar urmand sa dea in judecata ziarul si sa ceara daune morale. In materialul din ziar, dovada invocata de autorul articolului este aceea ca numele lui Razvan Theodorescu se regaseste pe o lista de persoane ale caror dosare au fost arse in 1991.

Theodorescu a precizat ca singurele sale legaturi cu Securitatea au fost determinate de memoriile semnate de el, prin care critica politicile in domeniul patrimoniului promovate de regimul comunist. Theodorescu a precizat ca este posesorul unei autorizatii ORNISS, care ii permite accesul la informatii clasificate si unde "verificarea este atat de stricta incat nici pasarea cerului nu trece".