Presedintele Traian Basescu a declarat ca ineficienta proiectului de construire a Autostrazii Brasov-Bors este "arhicunoscuta" si ca acest proiect ar aduce daune conservarii zonelor cu localitati sasesti, putind astfel sa distruga chiar o parte din istoria habitatului romanesc. Traian Basescu a mai spus ca, in pachetul de contracte aflate in analiza Guvernului pentru a se decide daca vor fi continuate, se afla si contractul pentru construirea Autostrazii Brasov-Bors. El a precizat ca analiza Guvernului porneste de la faptul ca aceste contracte au fost incheiate fara licitatie, "cu incalcarea normelor privind achizitiile publice", dar are in vedere si nivelul daunelor care ar trebui platite in cazul rezilierii contractelor.

Purtatorul de cuvint al Ministerului Transporturilor, Adrian Ionescu, a declarat ca analiza unor contracte asupra carora planeaza diverse suspiciuni nu s-a finalizat inca. "In citeva zile, maxim o saptamina, se va sti sigur ce se va intimpla in urma analizarii contractelor", a adaugat Ionescu. Cit despre o eventuala plata a daunelor in urma rezilierii contractului cu Bechtel, "exista o clauza in contract in acest sens. Nu cunosc despre ce suma este vorba", a mai spus Ionescu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.