Presedintele Ion Iliescu, premierul Adrian Nastase, ministrul de externe Mircea Geoana si ministrul transporturilor Miron Mitrea au inaugurat ieri un nou tronson din Autostrada Soarelui. Nastase si Iliescu si-au facut ieri o intensa campanie electorala in sudul tarii, iar jonctiunea au facut-o la Lehliu, unde inaugurarea autostrazii a completat campania celor doi.
Iliescu a vizitat tronsonul trei al Autostrazii Soarelui, portiunea dintre Lehliu si Drajna. Seful statului a utilizat microbuzul de campanie electorala al lui Adrian Nastase, cei doi, insotiti de Mircea Geoana si Miron Mitrea, parcurgind impreuna circa 50 km din autostrada. Desi s-au dat asigurari ca este o vizita guvernamentala, si nu una electorala, la inaugurare au putut fi vazuti toti cei din staff-ul de campanie al lui Adrian Nastase, in frunte cu Dan Andronic, consilierul de imagine al prezidentiabilului PSD. Mai mult, la festivitate se adunasera si aproximativ 50 de "aplaudaci" care agitau pancarte cu Adrian Nastase, respectiv stegulete si steaguri cu insemnele PSD+PUR. Nici unul dintre acestia nu a dorit sa ne spuna cine i-a adus, insa e greu de crezut ca au venit din proprie initiativa, cel putin daca avem in vedere faptul ca accesul in zona era practic blocat de fortele de ordine (politie, SPP). Dupa inaugurare, Ion Iliescu a plecat cu limuzina prezidentiala, lasindu-i pe Adrian Nastase, Miron Mitrea si Mircea Geoana sa-si continue turneul electoral prin Ialomita. Prima oprire a acestora - un popas numit "La sere", unde localnicii spun ca se intilnesc afaceristii ialomiteni.

Autostrada, facuta la repezeala

In strategia de dezvoltare a Ministerului Transporturilor, "norma" de autostrada finalizata pentru anul in curs era compusa din primele doua tronsoane ale autostrazii Bucuresti-Cernavoda, mai precis de la Bucuresti pina la Lehliu. Al treilea tronson (Lehliu-Drajna - 42 kilometri) urma sa fie finalizat in primavara anului viitor. Guvernul a pus insa muncitorii la treaba pentru a putea inaugura cei 100 de kilometri de autostrada (intre Bucuresti si Drajna) fix inainte de alegeri, la capitolul "fapte" din bani publici.
"Acest tronson a fost finalizat cu sase luni mai devreme, deoarece initial decisesem sa il dam in folosinta in mai 2005", a spus ieri, la inaugurare, ministrul transporturilor, Miron Mitrea. Constructia autostrazii Bucuresti-Cernavoda se ridica la o valoare totala de aproximativ 320 milioane de euro si are termen de finalizare anul 2006. Lucrarile la urmatoarele doua tronsoane (Drajna-Fetesti - 36,8 kilometri si Fetesti-Cernavoda - 17,2 kilometri) vor incepe anul viitor.

O jumatate de drum inaugurat la Dolj

Autoritatile doljene au inaugurat o jumatate dintr-un drum de tara, lung de 2,5 kilometri, intre localitatile Popinzalesti si Buzduc. Desi la inaugurare au participat functionari de rangul doi din Consiliul Judetean si Prefectura Dolj, oficialii locali au dat publicitatii "realizarea actualei guvernari", precizind ca s-a inaugurat doar jumatate de drum pentru ca numai aceasta lucrare era prevazuta a fi efectuata in 2004, urmind ca restul de 2,5 kilometri sa fie pietruiti anul viitor. (Ramona Olaru)


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.