Cu toate subventiile acordate de la bugetul de stat, donatiile si sponsorizarile consistente, partidele politice si-au exersat anul trecut capacitatea de a face bani, chiar si cu ajutorul unor metode pe langa lege. Astfel, potrivit unui raport al Curtii de Conturi (CCR), o serie de partide au primit donatii de la firme care aveau datorii catre stat sau si-au subinchiriat sediile pe bani frumosi.

Donatii de 22.888 ron, de la firme cu datorii bugetare
Acesta este cazul filialelor Timis si Vaslui ale PNL, care au obtinut 9.500 ron, prin acceptarea unor sponsorizari si prin inchirierea spatiului destinat desfasurarii activitatii, si al filialei Neamt a PRM, care si-a suplimentat veniturile cu 1.218 ron, din inchirierea unor active ale filialei. Campion la veniturile din chirii este insa PSD, filiala Satu Mare, care si-a subinchiriat spatiul destinat activitatii proprii, preluat prin inchiriere de la autoritatea locala, si a obtinut astfel 70.754 ron. Cat priveste donatiile, CCR a constatat ca o serie de organizatii ale PSD, precum si filiale ale PNL si una a PRM au primit donatii care insumeaza 22.888 ron de la firme care aveau datorii catre stat, lucru care contravine legii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.