Presedintele PD, Emil Boc, a precizat ca partidul sau nu va propune un inlocuitor al lui Pogea, iar postul va ramine vacant. "Ce spunem, facem - acesta este mesajul pe care dorim sa-l dam", a explicat Boc, care a afirmat ca PD doreste in continuare restructurarea guvernului, prin desfiintarea tuturor posturilor de ministru de stat, precum si a celor de ministru delegat.

"Decizia Partidului Democrat reprezinta un act de consecventa fata de angajamentele asumate, avind in vedere ca Alianta D.A. a promis restructurarea formulei guvernamentale mostenite de la guvernul PSD, condus de Adrian Nastase.(…) Tocmai de aceea, Partidul Democrat a decis sa renunte la functia de vicepremier, in spiritul propunerii sale de a se renunta la functiile de ministri de stat", se arata intr-un comunicat al PD. Singurul repros pe care presedintele PD, Emil Boc, l-a adus, public, fostului ministru al transporturilor a fost ca acesta nu a stiut sa-si "vanda" realizarile. Potrivit lui Boc, numirea lui Berceanu este justificata de "experienta si pragmatismul" acestuia. Liderul PD a recunoscut ca l-a anuntat telefonic pe presedintele Traian Basescu de aceste schimbari in Executiv, iar seful statului nu ar fi avut nimic impotriva.

Decizia luata de PD a fost aprobata, in sedinta Biroului Permanent, cu o singura abtinere, a ministrului muncii, Gheorghe Barbu. Acesta se pare ca ar fi avut obiectii fata de retragerea lui Pogea din postul de ministru de stat.

Citeste si:

Tariceanu se declara bucuros

Primul Ministru saluta decizia PD privind retragerea ministrilor Dobre si Pogea. Potrivit purtatoarei de cuvant a Guvernului, Oana Marinescu, "Premierul a solicitat in mod explicit conducerii PD inlocuirea lui Gheorghe Dobre, pentru intarzierile inregistrate in derularea proiectelor din domeniul infrastructurii". Solicitarea a fost facuta in discutiile cu PD si nu public, pentru a nu-i pune pe partenerii din Alianta intr-o situatie dificila. In ceea ce-l priveste pe Gheorghe Pogea, Primul-ministru considera retragerea sa, in conditiile declaratiilor din ultimele zile, un gest firesc. "Pozitia de ministru de stat exista pentru a consolida coerenta politica a Guvernului, care se bazeaza pe patru partide. In conditiile in care primul-ministru reprezinta PNL, ministrii de stat permit celorlalte trei partide din coalitie - PD, UDMR, PC - sa fie reprezentate la cel mai inalt nivel, in cadrul Executivului", a declarat Oana Marinescu.