Presedintele UDMR, Bela Marko, a declarat ca din intalnirea pe care a avut-o cu comisarul Uniunii Europene pentru extindere, Ollie Rehn, a reiesit ca oficialul UE "este increzator in ceea ce priveste stadiul de indeplinire a criteriilor de aderare din partea Romaniei si, in acelasi timp, deja are preocupari in ceea ce priveste accelerarea ratificarii tratului de aderare."

Bela Marko a declarat ca acum depinde doar de Romania sa avanseze in ritmul dorit si sa actioneze respectand ceea ce si-a asumat.

Potrivit unui comunicat UDMR, la intalnirea dintre Bela Marko si Ollie Rehn au fost discutate doua subiecte: problema coruptiei (si care sunt masurile preconizate in acest domeniu) si problema minoritatilor.

Comunicatul UDMR prevede ca in ceea ce priveste proiectul de lege a finantarii partidelor politice, exista un text "convenit, corelat in coalitia guvernamentala", fiind necesara urgentarea adoptarii legii.

"Daca nu va fi posibil in sesiunea ordinara a Parlamentului, va fi nevoie de o sesiune extraordinara pentru ca nu ne vom putea permite ca Parlamentul sa ia vacanta timp de doua luni. Vom propune ca cel putin in prima parte a lunii iulie, Parlamentul sa lucreze in sesiune extraordinara si dupa aceea sa mearga in vacanta. Avem nevoie de o sesiune extraordinara pentru a adopta legile, actele normative de care avem nevoie, in primul rand legea finantarii partidelor", e de parere presedintele UDMR.

In ceea ce priveste problema minoritatilor, liderul UDMR l-a informat pe comisarul Olli Rehn ca mai exista divergente in cadrul coalitiei guvernamentale, dar ca se va incerca o corelare in saptamanile urmatoare si ca se incearca adoptarea legii in aceasta toamna.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.