Partidul Democrat este dispus ca, in cazul restructurarii guvernului si reducerii numarului de ministri la doar 15, sa accepte o redistribuire a posturilor in Executiv, astfel incat PNL sa detina sapte portofolii, PD 5, UDMR 2, iar PC un portofoliu. "Fiecare partid va detine un numar de ministere pro-rata", a declarat, ieri, presedintele executiv al PD, Adriean Videanu.

In prezent, liberalii sunt reprezentati in Executiv de noua ministri, plus premierul Tariceanu, PD are opt portofolii, UDMR 4, iar PC doi ministri. Democratii ar putea profita de aceasta reimpartire a ministerelor pentru a scapa, in afara de ministrul de stat Gheorghe Pogea, si de titularii de la Educatie si Transport, Mihail Hardau si, respectiv, Gheorghe Dobre. PD a dat insa un nou ultimatum Coalitiei majoritare si a cerut ca, pana saptamana viitoare, sa inceapa procedurile de prezentare, in fata parlamentului, a noii structuri a guvernului. "Orice amanare poate compromite acest demers", a declarat presedintele PD, Emil Boc.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.