Presedintele PNL Bucuresti, Ludovic Orban, a declarat sambata ca presedintele Traian Basescu "mai are multe de invatat in materie de diplomatie" si ca vizita sefului statului in Franta nu a fost un succes asa cum s-a lasat sa se inteleaga.

Liderul liberal a declarat, dupa sedinta Biroului Permanent al PNL Buzau, ca vizitele lui Traian Basescu nu sunt pregatite din punct de vedere diplomatic si nu au un rezultat concret.

"Am vazut ca domnul presedinte fixeaza Parlamentului francez data la care trebuie sa dezbata ratificarea. Vizita nu a fost un succes. Presedintele a declarat public ca Parlamentul francez va vota la 1 octombrie ratificarea. Francezii au spus clar ca vor vota ca nemtii dupa raportul de monitorizare al Comisiei Europene".

"Basescu mai are multe de invatat in materie de diplomatie"

Desi considera ca Traian Basescu mai are multe de invatat din punct de vedere diplomatic, presedintele PNL Bucuresti i-a acordat sefului statului circumstante atenuante. "Il mai las sa-si revina cu speranta ca perioada de convalescenta a avut efecte benefice asupra sanatatii presedintelui in ansamblu nu numai asupra coloanei vertebrale", a spus Orban.

Liderul grupului PD din Camera Deputatilor, Cristian Radulescu, i-a replicat lui Ludovic Orban ca face o "politica de cartier". Democratul contrazice afirmatiile colegului liberal potrivit caruia vizita presedintelui in Franta ar fi fost un esec. Cristian Radulescu spune ca l-a insotit pe Traian Basescu la Paris si ca atitudinea francezilor fata de ratificarea Tratatului de aderare a fost una pozitiva. Democratul sustine ca autoritatile de la Paris au stabilit un calendar de ratificare. Potrivit lui Cristian Radulescu presedintele Sentului francez se gandeste chiar la convocarea unei sesiuni extraordinare pentru a vota tratatul.

Cezar Preda: "Flutur este un demagog si o dezamagire"
Replica PD nu a intarziat. Democratii au lansat, prin intermediul vicepresedintelui Cezar Preda, un atac virulent la adresa ministrului liberal al agriculturii, Gheorghe Flutur.
Cezar Preda a declarat sambata ca ministrul agriculturii "este demagog pentru ca de la instalarea domniei sale in functie a acaparat politic responsabilitatile la majoritatea directiilor agricole si silvice din Romania. Si-a asumat politic responsabilitatea primului val de gripa aviara si cind nu i-a mai reusit un joc de imagine a incercat si incearca in continuare sa gaseasca vinovati in esaloanele 2 si 3. Aceasta este demagogie".

Vicepresedintele PD considera ca Flutur este "principalul vinovat" de modul in care a fost gestionata problema gripei aviare. In opinia vicepresedintelui democrat, ministrul Flutur ar trebui sa lase jocul de imagine si sa raspunda de gestionarea defectuoasa a gripei aviare. "Dorinta si ambitia de a-si face imagine in detrimentul unei coordonari eficiente a responsabilitatilor l-a adus pe Gheorghe Flutur in aceasta situatie", a spus Cezar Preda, care a precizat ca ministrul agriculturii are "obligatia" sa vina in fata Aliantei si sa spuna "de ce prefera calea unui joc pentru imagine decat o cale de responsabilizare a domniei sale".

Totodatam Preda a tinut sa precizeze ca "nu trebuie sa rasufle nimeni usurat pentru ca a picat motiunea. Gripa aviara avem in continuare, probleme in agricultura avem in continuare iar Flutur trebuie sa lase jocul de imagine si fuga de responsabilitate aruncand-o pe oamenii din subordinea sa si sa faca o treaba temeinica pentru ce s-a angajat".

Flutur "este o mare dezamagire", a concluzionat Cezar Preda.

"Atacuri identice cu cele ale PSD"
Liberalii si-au exprimat inca o data sprijinul pentru Georghe Flutur si i-au invitat pe liderii democrati sa analizeze eficienta propriilor ministri.

"Sa se gandeasca in mod serios la competenta unor ministri precum Gheorghe Dobre sau Mihail Hardau, care nu au realizat nimic in timpul mandatului lor", a replicat deputatul PNL George Scutaru.

"Este regretabil ca lideri ai PD ataca in mod constant ministrii PNL, doar din dorinta de a avea o cat mai mare notorietate", a declarat liberalul. El a amintit ca "intreaga conducere a PNL a afirmat, in repetate randuri, ca il sustine pe ministrul agriculturii, Gheorghe Flutur". "Tocmai de aceea ne surprind aceste atacuri din partea unor membri ai PD care nu se deosebesc cu nimic de atacurile Partidului Social Democrat", a aratat George Scutaru.
Ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, nu a dorit sa comenteze declaratiile facute la adresa sa de vicepresedintele PD Cezar Preda. El a mentionat doar ca este vorba de afirmatii "iresponsabile", iar problema va fi discutata, astazi, in Consiliul National de Conducere al Aliantei PNL-PD.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.