Trei lovituri in rafala regleaza definitiv raportul de forte in partid: Iliescu nu e interesat de o presedintie onorifica; solutia disperata a lui Nastase de a propune un tandem, neglijata de fostul sef al statului; "eu zic ca si Nastase e omul meu, eu l-am propulsat"

Ion Iliescu a declarat ieri, inaintea sedintei Delegatiei Permanente, ca nu il intereseaza sa fie presedinte onorific al PSD. "Desi am 75 de ani, am vigoarea unui om de 45. Incercati-ma!", a replicat fostul presedinte al Romaniei, uitandu-se tinta in ochii limpezi si albastri ai unei ziariste care l-a intrebat daca accepta functia de presedinte onorific al PSD. Auzind cele spuse de Ion Iliescu, Adrian Nastase nu s-a lasat mai prejos: "Eu am vigoarea unui om de 35 de ani". Nastase a spus ca e de admirat vigoarea presedintelui Iliescu: "E de admirat vitalitatea d-lui Ion Iliescu si sunt convins ca, la randul sau, a admirat eforturile pe care le-am facut in perioada cat am fost la guvernare, cand munceam cate 10-12 ore pe zi". Concluzia acestei licitatii de vigoare barbateasca exprimata de Adrian Nastase a fost aceea ca el si Ion Iliescu au impreuna "o vitalitate deosebita" si de aceea vor face o echipa puternica in varful partidului. Ideea de tandem nu a fost sustinuta atat de clar de Ion Iliescu.

In schimb, acesta a dezavuat teoria gruparilor. Iliescu spune ca nu este de acord cu cei care afirma ca exista oameni ai lui Nastase si oameni ai lui Iliescu, pentru ca intr-un fel ei toti sunt oamenii sai. "Eu zic ca si Nastase este omul meu, ca eu l-am adus in partid, eu l-am propulsat. Intr-un fel, toti sunt oamenii mei", a spus Ion Iliescu. Probabil ca aceasta calitate de cel mai vechi lider al PSD i-a determinat pe Miron Mitrea si Dan Ioan Popescu sa spuna, ieri, in clar, ca Iliescu este "cel mai indicat sa conduca acest partid". Mitrea a respins ideea tandemului, iar Dan Ioan Popescu a spus ca "avem nevoie de un singur presedinte si Ion Iliescu poate sa conduca acest partid". Delegatia Permanenta a decis ca noul presedinte al PSD va fi ales pentru un mandat de numai 2 ani.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.