Dupa ce a facut publice numele celor 17 societati private care au realizat contracte de intermediere cu energie intre termocentralele de stat si Electrica (printre acestea aflandu-se si SC Grivco SA, firma asociata cu numele presedintelui PC, Dan Voiculescu), iata ca deputatul PSD, Victor Ponta, revine cu noi acuzatii la adresa puterii.
In acest context, el a declarat ieri, pentru un post de radio, ca a descoperit o noua firma care tranzactioneaza energie la suprapret. "Am gasit una din firmele care cumpara curent de la Turceni si Rovinari. Este a copiilor a doi liberali, a lui Gheorghe Stefan de la Piatra Neamt, fiul dansului, si a fiului deputatului de Neamt PNL, Ursarescu", a afirmat Victor Ponta, potrivit Amos News. De asemenea, Ponta a precizat ca documentele pe care le detine arata clar ca firma Grivco SA a cumparat in regie ieftina energie electrica pe care a revandut-o apoi, la preturi mari, Statului roman. In plus, acesta sustine ca actualul ministru al Economiei, conservatorul Codrut Seres, ar fi condus firma lui Voiculescu pana la inceputul lui 2005.

Seres vrea "dovada"
In replica, ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres, a declarat ca nu a ocupat niciodata functia de director general sau presedinte la grupul Grivco SA, cerandu-i in acest sens lui Victor Ponta sa probeze afirmatiile sale, in caz contrar urmand sa il actioneze in instanta pe deputatul PSD. "Ii solicit lui Ponta sa faca publice documentele prin care sustine implicarea mea in incheierea contractelor de tranzactionare a energiei electrice de la complexurile energetice, in perioada de dinainte de a fi numit ministru al Economiei si Comertului. Daca dovezile nu sunt reale, atunci il rog sa-si ceara scuze public. Daca nu va face acest lucru, il voi da in judecata", a spus Seres.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.