Coalitia PNL-PSD-UDMR, sprijinita prin absenta de PD, faulteaza anticoruptia. Ministrul Justitiei a parasit exasperat Comisia juridica dupa ce deputatii au dat peste cap tot capitolul referitor la interceptari din Codul de procedura penala.

Luata peste picior si umilita de mai multe ori pentru ca argumenta pe un ton apasat mentinerea propunerilor ministerului, Monica Macovei a parasit cu ochii in lacrimi sedinta Comisiei juridice inainte de final. Ministrul Justitiei s-a revoltat pentru ca deputatii au redus durata totala a interceptarilor de la 180 de zile la 120, iar, in caz de urgenta, procurorul nu va putea dispune inregistrarea convorbirilor trei zile cit cerea ministerul, ci doar 24 de ore. In plus, deputatii au decis ca interceptarea se dispune numai daca sint indeplinite cumulat mai multe conditii: indicii ca se pregatesc sau s-au savirsit infractiuni, identificarea participantilor care nu poate fi facuta prin alte mijloace, iar, in plus, cercetarea trebuie sa fie intirziata.

"Se impiedica urmarirea penala"

"In acest fel se impiedica urmarirea penala. Nu se vor mai putea intercepta telefoanele celor care au comis infractiuni niciodata. Nu stiu ce interese sint si care este rostul celor sustinute de deputati. Nu mai are rost sa stau, pentru ca toate argumentele pe care le prezint sint inutile. Voteaza in functie de alte criterii si nu de argumente", a afirmat la plecare Monica Macovei. Intre ea si restul deputatilor avusesera loc mai multe incidente. "Dati-ne voie sa gindim si cu capetele noastre. Nu aveti simtul ridicolului si al dreptului", a tipat la ea presedintele Comisiei juridice, Sergiu Andon. "Tot ce am facut pina acum este egal cu zero, nu inteleg de ce pentru un articol retrimis discutam acum tot articolul", a replicat Macovei, dupa care s-a ridicat de pe scaun si cu ochii in lacrimi a parasit incinta.

Deputatii PD au lipsit

In afara de consilierul care o insotea, nici un deputat al puterii nu a deschis gura pentru a sustine propunerile Monicai Macovei. Cei doi deputati PD - partid care afirma ca-l sustine pe ministrul Justitiei - Augustin Zegrean si Daniel Buda au absentat.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.