Alin Teodorescu considera Cancelaria primului ministru drept cheia unui Guvern eficient

Alin Teodorescu, fostul sef al Cancelariei primului-ministru, doreste mentinerea acestei institutii care si-a dovedit utilitatea. Intr-o declaratie politica facuta in plenul Camerei Deputatilor, Teodorescu afirma ca infiintarea in februarie 2004 a Cancelariei a rezolvat probleme cu care premierii s-au confruntat inca din perioada guvernarii Roman.

Astfel, primul-ministru nu dispunea de buget propriu, nu avea un aparat de coordonare si control al activitatii executive, prezidand doar sedintele de Guvern fara a avea un control clar al activitatii ministrilor. Cancelaria a reunit sub autoritatea sa agentiile si autoritatile coordonate de premier si aflate in structurile diverselor ministere. "Astfel s-au rezolvat multe conflicte de interese de tipul ministru-controlat-de-structuri-din-subordinea ministrului", a spus Teodorescu. "Formarea Cancelariei primului ministru a fost ceruta de forurile europene si salutata de Raportul de monitorizare al Comisiei Europene din octombrie 2004", a adaugat actualul deputat PSD.

Atunci s-a intocmit un raport asupra activitatii Cancelariei prin care au fost facute propuneri de reorganizare a Guvernului: eliminarea functiilor de ministru de stat si ministru pentru implementarea programelor cu finantare internationala, desfiintarea Ministerului Integrarii si infiintarea Secretariatului pentru Afaceri Europene pe langa Cancelarie, comasarea Ministerului Transporturilor cu cel al Economiei si Comertului, depolitizarea functiei de cancelar si transformarea acestuia in cel mai inalt functionar public din Romania s.a.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.