Secretar general al PD, Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, crede ca in urma restructurarii au de castigat guvernul in ansamblul sau, coalitia in general, Alianta D.A. in special si, mai ales, cetatenii.

Totusi, liderul democrat sustine ca daca se va avea in vedere ce castiga si ce pierde fiecare partid, dar mai ales "ce oameni trebuie rezolvati din fiecare partid", nu se va ajunge la nici o solutie.

"Atata timp cat ne vom concentra la a incerca sa rezolvam problema ministrilor pe care ii sustine fiecare partid in parte nu vom ajunge la nici o concluzie", a afirmat marti seara Vasile Blaga, in cadrul unei emisiuni televizate.

Liderul PD este de parere ca desfiintarea unor ministere in cadrul unei restructurari a guvernului ar trece neobservata. Blaga crede ca daca s-ar trece la desfiintarea functiei de ministru delegat pentru controlul implementarii programelor cu finantare internationala si urmarirea aplicarii acquis-ului comunitar, aceasta ar trece neobservata. In opinia sa, exista cel putin alte doua entitati cu atributiuni clare in domeniu, respectiv Ministerul Integrarii Europene si Grupul interministerial pentru integrare, condus de premier. Intrebat ce ministri ai PD ar putea fi remaniati, Vasile Blaga a spus ca nu poate sa dea nume, insa a admis faptul ca, in mai multe sedinte ale Biroului Permanent National al partidului, lideri de filiale si-au exprimat nemultumirea cu privire al activitatea unora dintre acestia.

Liderul democrat a negat ca in interiorul partidului s-ar fi discutat despre posibilitatea ca el sa ocupe singura functie de vicepremier care ar urma sa ramana in eventualitatea unei restructurari.

Vasile Blaga a spus ca, dupa parerea sa, ar putea fi mentinute cele trei functii de ministri de stat, cu conditia ca acestia sa fie titulari de portofolii. Totodata, Blaga a recunoscut ca sunt inca pareri impartite asupra momentului realizarii remanierii, respectiv unii vor sa aiba loc imediat dupa raportul de monitorizare, la mijlocul lunii septembrie, cand va fi elaborat documentul, altii - de la 1 ianuarie 2007.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.