Intalnirea presedintelui Basescu cu omologul sau francez, Jacques Chirac, de ieri, de la Palatul Elysee, a durat aproape o ora, desi era programata doar o jumatate de ora.

La sfarsitul acesteia, presedintele Basescu a declarat intr-un interviu pentru Realitatea TV, ca discutia a fost ca "intre doi parteneri", drept pentru care i-a multumit public presedintelui Chirac. "Vestea buna pentru noi toti este ca presedintele Frantei a fost informat ca Adunarea Nationala va vota Tratatul la 27 iunie.

Chirac a spus ca, probabil, va fi un vot in unanimitate", a mai spus Basescu. Cu toate acestea, presedintele Frantei a recomandat Romaniei ca steguletele galbene sa fie transformate in verde, iar cele rosii sa ajunga la un stadiu acceptabil. La randul sau, presedintele Basescu a atras atentia ca guvernul a neglijat steguletele galbene.

Daca acestea erau in numar de 40, in raportul de anul trecut, la raportul din mai s-au regasit 30 stegulete galbene. "Acest lucru nu arata decat mediocritate", a spus Basescu. Presedintele tarii a spus ca, in ciuda incurajarilor, este o lista intreaga de prioritati pe care guvernul trebuie sa le rezolve:"Cer guvernului Romaniei performanta in timpul caldurilor din vara", a fost mesajul lui Basescu catre guvernul lui Tariceanu.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.