Liderul grupului deputatilor liberali, Crin Antonescu, a salutat luni seara atitudinea presedintelui PNL, premierul Calin Popescu-Tariceanu, de a nu interveni pentru a fi schimbat din functia parlamentara.

In acest sens, Crin Antonescu a declarat, intr-o emisiune televizata, ca nu a putut sa nu remarce faptul ca presedintele liberalilor, "desi dispune de mijloacele de a-l debarca din functie", nu a uzat de ele.

"Faptul ca premierul nu si-a pus mijloacele la bataie este demn de salutat", a spus acesta, mentionand ca acest lucru dovedeste ca, in continuare, in PNL se accepta criticile. Crin Antonescu a ramas liderul deputatilor PNL, dupa o sedinta a grupului parlamentar care a durat mai bine de trei ore, in cadrul careia s-a convenit ca toate criticile sa se discute doar in interiorul partidului.

Chiar daca, la inceput, s-a pus problema demisiei sale din functia de lider al grupului parlamentar, pana la urma "majoritatea colegilor au considerat ca acesta nu este un mod de a rezolva lucrurile". "S-a dat un vot pentru a nu se ajunge la un vot de incredere sau neincredere. Majoritatea colegilor au apreciat ca este mai normal ca toate problemele sa le dezbatem intre noi", a afirmat el.

In acest sens, se pare ca Antonescu si-a "invatat lectia", intrucat a precizat ca nu va mai face declaratii de genul celor facute saptamana trecuta deoarece deputatii liberali doresc ca astfel de discutii sa se poarte doar in interiorul grupului parlamentar. "S-a convenit ca este nevoie de mai multa dezbatere in grupul parlamentar, de mai multe discutii de natura politica, de o mai buna comunicare intre Guvern, conducerea partidului si grupurile parlamentare. Suntem preocupati sa contribuim la unitatea si forta PNL", a precizat Antonescu.

"Tariceanu, un prim-ministru bun de tot"
Schimbandu-si radical atitudinea fata de presedintele PNL si "clientela de partid" despre care vorbea la finalul saptamanii trecute, deputatul liberal a declarat acum ca se afla printre sustinatorii premierului, pe care-l considera a fi "primul prim-ministru cu un comportament civilizat". "Calin Popescu-Tariceanu este un prim-ministru pe care il sustin, dimpreuna cu marea majoritate dintre parlamentarii liberali. Este bun pentru ca este primul prim-ministru care are un comportament civilizat (...), e bun pentru ca are o preocupare pentru dimensiunile europene, pentru ca e primul care a avut curaj sa spuna ca putem vorbi de afaceri fara sa fim corupti, ca putem vorbi despre toate aceste lucruri care fac spaimele populistilor", a spus Crin Antonescu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.