Fondatorul PSD, Ion Iliescu, a declarat, luni seara, intr-o emisiune televizata, ca exista pericol de scindare a PSD daca nu exista intelepciune din partea liderilor sai ca sa inteleaga nevoia deschiderii atat in interior, cat si in exterior.

Fostul sef al statului a dat spre exemplu reactiile care au existat vizavi de lansarea proiectului de unitate a stangii romanesti - Polul social.

"Cand la anumite actiuni de acest fel unele structuri centrale sau locale incep sa ia masuri de sanctionare a unor membri de partid pentru ca au intrat in dialog, cu asta si-au torpilat si autoritatea fata de membrii de partid si indeparteaza niste oameni. Nu stiu daca mai sunt 600.000 de oameni in PSD, dar nu asta este problema. Problema de fond este cum abordeaza, din punct de vedere politic, PSD-ul si liderii sai nevoia de deschidere interna si externa", a spus Ion Iliescu.

Potrivit senatorului PSD, nu se poate concepe un proiect de anvergura Polului social fara principalul partid parlamentar de stanga din Romania, dar "nici PSD nu poate progresa daca nu se deschide catre asa ceva, iar societatea are nevoie de un asemenea proiect".

Ion Iliescu a anuntat ca saptamana viitoare se va contura grupul de initiativa al Polului social, constituit din reprezentanti ai partidelor de stanga, sindicate, patronate, reprezentanti ai mediului academic si universitar, ai pensionarilor, agricultorilor. Cu acest prilej, se va stabili un program de intalniri in care sa fie puse la punct programe si proiecte concrete care sa se concretizeze atat in plan legislativ (prin intermediul parlamentarilor PSD), cat si prin intermediul actiunilor sindicale sau dezbateri ale societatii civile. Totodata, Iliescu a anuntat ca in toamna acestui an va fi organizat un forum care va dezbate concluziile acestor actiuni.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.